Hamis érettségi bizonyítvány birtoklása pénzbüntetéssel megúszható?
Figyelt kérdés
Bizonyítékként egy fénymásolat van a munkaügyi hivatalnál, ez alapján jelentettek fel szeptemberben. Mi fog történni most? Mennyi idő alatt ítélnek el?2010. okt. 3. 09:18
11/18 anonim válasza:
Ez okirathamisitásnak számít, vagy pénzbüntetés lesz belőle, vagy letöltendő büntetés. Sok eszed van, hogy ilyet szereztél.
12/18 A kérdező kommentje:
Hidd el már én is megbántam. A felelősséget vállalni fogom, de remélem pénzbüntetéssel megúszom.
2010. okt. 5. 07:25
13/18 anonim válasza:
Egyébként én is felnőtt fejjel tanultam (két év alatt négy helyett) és szereztem érettségit (kellett a munkahely miatt). Nem könnyű, de megéri.
14/18 anonim válasza:
Nyugdijintézetben nem fogadták el a régi szakmunkás oklevelet, mert az lehet akár hamis is (nem volt), meg kellett keresni az ellenőrzőt. Szerencsére megtaláltuk. Ezt lemásolták és elismerték, hogy valódi.
15/18 balekk válasza:
Engem is leinformált a cég,kiderült,hogy hamis az érettségim.Rendőrségi meghallgatás is volt,mint tanú,de nem kaptam semmit,mert lejárt a 3 év elévülési idő.
16/18 anonim válasza:
hol lehet szerezni egy Hamis érettségi bizonyítvány ????
17/18 anonim válasza:
Mit kaptál érte? Engem érdekelne a történeted!
18/18 anonim válasza:
Bár régi a kérdés, azért válaszolok. Közokirat hamisítás büncselekmény, ami.3 évig terjedő szabadságveaztéssel is büntethető, de ez a plafon. Első bűncselekményt elkövetőknél álltalában pénzbüntetés, vagy felfüggesztett jár éte. Ha a felfüggesztés ideje lejár, az erkölcsi bizonyítványban nem kerül bejegyzésre.
Bár negatí itás értelmében ebből is lehet tanulni, sokkal jobbam megéri valóban tanulni. Abból hasznot húz az ember, és nem büntetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!