Ha utólagosan leszek bejelentve a Navnál munkaviszonyra, akkro igaz, hogy nekem kell kifizetnem a jövedelem után járó járulékokat, ha nem kaptam fizetést?
Úgy néz ki a dolog, hogy áprilistól egészen mostanáig alkalmazott voltam egy cégnél. Ténylegsen 2 hónapot dolgoztam, de mivel nem mondtak fel így most januárig elsimerte munkaviszoynak, mind a törvényszék, mind a munkaügyi hivatal. Fizetést soha nem kaptam, be s ejelentetek,de a cég akinél dolgoztam felszámolás alá került, a felszámoló elismeri a tartozáést,de azt mondja, hogy amennyit kapok a béralapból célszerű lenne az bevallani, mert a többinek akkor SZJA vonzata van. Ezt nem teljesen értem. Úgy mondta, hogy nekem az adót ki kell fizetnem egész évre, még akkor is ha nem kaptam fizetést. Ezt nem egészen értem, az adókat nem a munkáltatónak kell fizteni? meg milyen adót fizessek olyan összeg után, amit nem kaptam meg?
PS: Az SZJA-ról van szó, az egészségügyi járulékot persze befiezette,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!