Milyen büntetésre számíthat az a szülő, aki a szülői felügyeleti jogot megváltoztató jogerős bírósági döntés végrehajtása elől a gyerekkel együtt jogellenesen külföldre menekül?
A konkrét esetben a szülő, akitől megvonták a felügyeleti jogot, előtte évekig akadályozta a gyermek kapcsolattartását a másik szülővel, és számos esetben bírságolta meg őt emiatt a gyámhivatal, illetve bíróság, a jogerős döntés elől pedig egy szomszédos országba menekült, és csak egy EU-s bírósági eljárás keretein belül tudta a másik szülő a gyermeket hazahozatni. Emellett a korábbi gondozó szülő alaptalanul vádolta a másik szülőt a gyermek bántalmazásával is, a kirendelt igazsgáügyi pszichológus szakértő vizsgálata szerint pedig ellennevelést is folytatott.
Jelenleg a szülő nemcsak kiskorú elhelyezésének megváltoztatása, hanem kiskorú veszélyeztetése és tartásdíj fizetésének elmulasztása miatt is gyanúsított, hamarosan e három vádpontban bíróság elé áll.
Mi szokott lenni a bírói gyakorlat általában ilyen (halmazati) esetben? Felfüggesztett börtön? Próbára bocsátás? Vagy csak egy megrovás?
Jelenleg a szülő már fizeti a tartásdíjat, de van jó pár hónap elmaradása, amit nem ismer el (amikor még nála volt a gyerek illegálisan).
Amúgy közelről ismerem az ügyet, a vádpontok sajnos megállnak. A kérdés csak az ítélet súlyossága lesz.
Szóval nem tudsz egyenesen beszéni. Okés.
Megkérdezném, miért is érdekel téged más élete?!
Hogy mi van?
Az ügyről leírtam minden információt, amit anélkül megtehetek, hogy személyiségi vagy adatkezelési jogot sértenék vele. Ez az én életem, nem másé.
Azt viszont nem tudom, hogy te ki vagy, és milyen alapon kötözködsz itt?
Ha nem tudsz válaszolni, akkor ne tedd!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!