Gondatlanságból okozott maradandó fogyatékosság esetén perelhet engem a nyugdíjbiztosító a rokkantnyugdíj megfizetéséért?
Egy sajnálatos kerékpáros balesetről van szó, amellyel kapcsolatban engem hoztak ki hibásnak, és felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek. Tárgyalást kérni még van lehetőség, de nem tudom, mennyi értelme van.
Magán kártérítési perről nincs szó, de kaptam olyan információt, miszerint a nyugdíjbiztosító valószínűleg be fog engem perelni, hogy fizessem a sértett rokkantnyuddíját. Mennyire kell ettől tartani?
Ha pl meghalt volna, az özvegyit is fizetnéd.
Ezért nem kell perelni szerintem, benne lehet a törvényben.
3. válaszolónál a pont. Megtaláltam:
1997. évi LXXXIII. törvény
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól *
68. § * (1) * Aki az egészségbiztosítási ellátásra jogosult betegségéért, keresőképtelenségéért, egészségkárosodásáért vagy haláláért felelős - kivéve a 67. §-ban meghatározott esetet -, köteles az emiatt nyújtott egészségbiztosítási ellátást megtéríteni. A megtérítési kötelezettség olyan mértékben áll fenn, amilyen mértékben a felelősség megállapítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!