Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Intim képek kiszivárogtatása,...

Intim képek kiszivárogtatása, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

3 éve szakítottam a volt vőlegényemmel, mert elkezdett bántalmazni, verni, szóban, írásban, tettlegességben.

Örültem, hogy végre eltűnt az életemből nagy nehezen, rendőrségi segítséggel.

5 évet voltunk kapcsolatban, az utolsó 4 hónapban kattant el, nem mondta el soha, hogy miért, de azóta megházasodott, született gyereke, stb, nem is ez a lényeg.

Most karácsonykor pár embernek - akikkel nem vagyok jóban - küldött pár intim képet, ami csak annyit jelent, hogy a nemiszervemet fotóztam le közelről.

Max az ujjaim beazonosíthatóak semmi más, hiszen nem készült olyan jellegű kép.

És ezeket visszaküldték, tovább küldik random embereknek, zsarolnak, szekálnak vele.

Én figyelmen kívül hagyom, hiszen nem lehet rám bizonyítani.

De tudok jogi lépéseket tenni?

Vagy én is küldjem szét az ő pénisz fotóit?

Vagy engedjem el a témát?

2022. dec. 30. 10:29
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%

Engedd el, hagyd tovabbra is figyelmen kivul. Nem lehet rad bizonyitani.

Nincs rajta az arcod, ha jol ertem.

Neten max BTK-bol vedd ki az erre vonatkozo buntetest, es kuld el neki kifotozva.

2022. dec. 30. 10:38
 2/14 anonim ***** válasza:
25%

Szerinted valaki egy punci és ujj alapján beazonosítható ?

Nem fog a rendőrség foglalkozni vele.

omg egy hiszti kriszti.

2022. dec. 30. 10:39
 3/14 anonim ***** válasza:
44%

Vagy szarsz az egészre vagy pedig valami olyan felületen, ahol az ismerőseitek is elérhetőek (de nem csak ők), szánsz neki egy komolyabb hangvételű, hosszabb bejegyzést, amiben vállalva a saját kiléted elmeséled, hogy azért ért véget a házasságotok, mert egy emberi fertő volt (konkrét példákat mutass és mondj) és hogy most sem hagy békén, milyen képeket küldözget és fenyeget.

És kérd meg az ismerőseidet arra, hogy ne üljenek fel ennek, mert már így is túl sokat vett el az életedből és nem vagy hajlandó tovább félelemben élni miatta.

Ez egy érzékeny téma, idegenek és ismerősök is habzó nyállal ugranak általában az ilyesmire. Szerintem ha beazonosítható az ipse, kicsinálják helyetted is.

2022. dec. 30. 10:39
 4/14 anonim ***** válasza:
Van tetoválás az ujjadon vagy, hogy tudnak beazonosítani róla? Mert ugyanolyan festése/körme lehet bárkinek a puni meg nem köthető archoz, amíg nincs párosítva a kettő. De, amúgy igen lehet lépéseket tenni ebbe az irányba, ha te is tudod bizonyítani, hogy tényleg a te nunid az, hisz ehhez a rendőrségnek ezt is tudnia kell, hogy jogos e lenne a feljelentésed stb.
2022. dec. 30. 10:40
 5/14 anonim ***** válasza:
Mégjobb, ha a régi bántalmazó üzeneteivel és fenyegetéseivel plakátolod ki a netet a téma kapcsán. Ne aggódj, az ilyeneket jó érzésű ember örömmel tiporja és szedi szét. Láttam már nem egy ilyen ügyet, az illetőt a munkahelyéről is kirúgatták.
2022. dec. 30. 10:41
 6/14 A kérdező kommentje:

#1, így igaz, csak a kézfejem/ujjaim.

#2, köszönöm, ez is egy vélemény.

#3, az a baj, hogy nem akarok ezekre reagálni, mert, ha posztot írok, vagy szólok ismerősnek, akkor jobban fel fogják kapni, és jobban gerjesztik majd az egészet, azt szeretném, hogy hamar feledésbe merüljön..

#4, nem, de nagyon egyedi ujjaim vannak, formára, körömalakra, stb.

#5, sajnos ev, saját cége van valahol Nyíregyházán, autószerelő, és félek, hogyha foglalkozok az üggyel, csak jobban felkapják.

2022. dec. 30. 10:58
 7/14 anonim ***** válasza:

Szép csillagos az Ég

Elcsendesült a rét

Ezüstös fényét hinti ránk a holdsugár.

Már fújdogál a szél

Egy tücsök hangja kél

Lágy puha fészkén elszunnyad a kismadár.

Bérceken túl a völgyben lenn

A fényes napkorong is elpihen

Hát aludj gyermekem

Álmodj csak csendesen

A tó tükrén, az erdő mélyén csend honol.

Csak hunyd le két szemed

Hisz ágyacskád felett

Itt van mamácskád

S dúdolgatva így dalol:

Reggelre új nap virrad rád

majd játszol kergetősdit, bújócskát.

Hát aludj kedvesem,

álmodj csak csendesen.

Itt van mamácskád

S dúdolgatva így dalol:

mmm mmm mmm.....

2023. jan. 7. 20:28
 8/14 anonim ***** válasza:
Várjál már kérdező! Ha csak a punid van a képen, akkor az nem személyes kép annyira nem? Mármint érted, az ő barátai sosem látták a te punidat, konkrétan honnan tudják, hogy az a tiéd akkor? De akkor válaszul küld el az ő farokképeit is, amivel ugyanez a szitu.
2023. jan. 10. 00:56
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerintem legjobb, ha letagadod...

Ismerősök nem tudhatják biztosan, hogy te vagy a képen, talán az ujjakra is rá tudod fogni, hogy valami nagyon hasonló ujjú embert talált vagy photoshop-pal nagyon ügyesen mesterkedett...

Próbálj úgy viselkedni, hogy ne gyanakodjanak arra, hogy te vagy rajt.

Szerintem így lehet a leghamarabb lecsendesíteni az ismerősi körödet (véletlenszerűen kiválasztott nő, pláne arc nélkül kevésbé érdekes mint te magad, ezért kell tagadni).

Szégyellnivaló alapvetően nincs benne abból a szempontból, hogy ez a pároddal volt intim dolog, ő volt a szemét, hogy ezt közzétette - az, hogy kikerült a dolog, az elég kellemetlen, de egyrészt "nem te vagy rajt", másrészt egyébként is el fog ülni a dolog az ismerősök körében.

...viszont jó volna csinálni valamit a volt pároddal, mert nem normális, hogy ilyeneket csinál, és nem tudom, mi tartja vissza attól, hogy folytassa, esetleg lehetnek-e még olyan képek nála, amin jobban felismerhető vagy...

Ezt a részét látom leginkább aggasztónak, és nem tudom, mi a jó megoldás rá.

Talán érdemes lehet beszélni vele néhány szót (úgy, hogy ne legyen róla semmiféle felvétel)... kérdés, ő mennyire örülne az intim felvételei közzétételének (ha van ilyened egyáltalán), másrészt annak sem biztos, hogy örülne, ha a feleségének adnád elő ezt a történetet... talán a családját félti annyira, hogy ne akarjon tovább ártani neked...

...mindenesetre fel a fejjel, le fog ez csillapodni.

2023. jan. 10. 03:25
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Na ezért nem szabad még párkapcsolatban sem - akármilyen jóban vagytok (még) - intim fotókat készíteni, küldözgetni - hacsak nem vállalnád nyilvánosan is. Ehhez nem is kell bekattanás, elég hogy elveszti a pendriveot a képekkel, vagy a laptopot, vagy feltörik a gépét...

De ezt mások okulására írtam, meg hátha tanulsz belőle a jövőre nézve.

Ami a büntető részét illeti, tehetsz feljelentést ismeretlen tettesek ellen zaklatás vádjával, személyi jogok megsértéséért, stb. még egy rakás dolog biztos szóba jöhet.

Az ilyen esetekben a bizonyítékokat el kell menteni, de nem szabad visszaszólni, stb. Ha feljelentést akarsz tenni, 30 napod van rá, utána elévül.

Kérdés az is, hogy a fotó készítésekor hány éves voltál, ha még nem voltál 18, akkor az is egy másik kategória.

De nem vagyok biztos, hogy ezt az utat akarod járni.

Ezeket a nagylegényeket hiába kéred, hogy lécci ne máá, nem fog hatni rájuk, annál inkább poénra veszik. Másik lehetőség a letiltás.

A srác intim fotóinak az elküldését viszont nem javaslom, hiszen akkor te is bűnös leszel, és ha feljelent, baromira nem fogja a bíróságot érdekelni, hogy de ő is (óvodás szint) hanem azt kérdezik, hogy akkor miért nem jelentetted fel. Ráadásul nem lehet rábizonyítani, hogy tőle származnak a kiszivárogtatott fotók, a haverok mondhatják, hogy netről...

Zsarolásnak soha, semmiképpen ne engedj! Akármit ígérnek, kérnek... Akkor rögtön fordulj rendőrséghez. Ha egyszer beindul a zsarolás, és látják, hogy hajlasz rá, akkor soha nem állnak meg, és tönkretesznek anyagilag és lelkileg is.

2023. jan. 10. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!