Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kérhet a bank pin kód ellenőrz...

Kérhet a bank pin kód ellenőrzést?

Figyelt kérdés

Érintéses fizetésnél soha se kéri a pin kódot.

De most kérte.

Ezt a bank csinálja vagy a boltos nyomott be valamit?

Erste bank

2022. dec. 28. 16:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tehát kártyával fizettél és akkor kérte a terminál? Igen lehet, söt kötelezö (Nem tudom pontosan 10 ....20eFt fölötti összvásárlásoknál.)
2022. dec. 28. 17:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Érintéses fizetésnél soha se kéri a pin kódot"

Dehogynem. Minden X-edik alkalommal kéri a kódot, beállítástól függően, akkor is ha a 15.000-es értékhatár alatt vásárolsz. Ez is egy biztonsági rendszer, hogy ne tudja apránként az összes pénzt elverni a számládról valaki, PIN-kód ismerete nélkül is, ha ellopta a kártyádat.

2022. dec. 28. 17:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Régen 10 ezer fölött volt ilyen limit, hogy kellett a pinkód de ezt be lehet állítani amúgy a bank netes felületén, hogy mekkora összeg felett kérje mindig.

De ha jól tudom egyénileg is tudják ezt a boltok valahogy szabályozni, mert még régebben fizettem egy ilyen kisebb ABC-ben, aztán ott mesélte az eladó csaj hogy annyi lopott bankkártyás fizetés volt náluk, hogy berakták hogy mindig kérje a kódot is.

2022. dec. 28. 17:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Időnként kéri, ha pl sokat vásárolsz egymás után rövid időn belül, akkor szinte mindig, de amúgy is időnként kéri. Ehhez a boltosnak semmi köze.
2022. dec. 28. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, néha szokta kérni érintéses fizetésnél is. Nem tudom, van-e benne rendszer vagy csak szúrópróbaszerű.
2022. dec. 28. 17:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg a szabály úgy szólt volna, hogy 5000 Ft feletti vásárlások, illetve minden 5. alkalommal kér a rendszer PIN-kódot ha időközben nem történt PIN-kódos azonosítás (pl limit alatti netes vásárlás, mobilfizetés, ATM-használat). Járvány kezdetén ezt a limitet 15.000 forintra emelték és mindmáig megmaradt, de hogy a PSD2 (payment safety directive 2) többi részét milyen formában vezették be végül itthon, az passz. Lassan 2 éve Apple Payt használok, már a PIN-kódomban sem vagyok biztos, hogy tudom.
2022. dec. 28. 17:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Azért van mert a boltos cigánynak néz. Olyankor van egy ellenőrző gomb amit megnyomunk. Nekünk is kiadták a boltban(cba) hogy amikor gyanús emberkék vásárolnak paypassal pl cigányok mindig kérjük az ellenőrzést."

Ezt küldte nekem valami pestis nevű felhaszáló. Ebből mennyi igaz nem tudom.

Létezik ilyen gomb amit megnyom és kéri a kódot? Teljesen random boltokba bemegyek, csipog aztán annyi. Ebben a boltban már ismernek is, bár a boltos új volt, és elég rosszindulatú a feje.

De az tény hogy aránylag ritkán használom a kártyát. Inkább leveszem a pénzt és annyit viszek amennyi kell.

6 éve megvan ez a kártya és én nem emlékszek ilyenre. Bár lehet hogy volt, csak nem emlékszek.

2022. dec. 28. 17:53
 8/9 A kérdező kommentje:

De már ez az új boltos is 1 hónapja van és nála is többször fizettem már kártyával.

Nem baj, kiderítem hogy mi történt.

2022. dec. 28. 17:58
 9/9 anonim ***** válasza:
81%
Üldözési mániád van... nálam is szokta kérni, de nem csinálok belőle ügyet..
2022. dec. 28. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!