Ha szembe találom az ingatlanomba magam egy betörővel, aki rámtámad, és én halálos sebesülést okozok neki, engem csuknak majd le?
Persze, a büntetés-végrehajtási intézetek még csupa ártatlannal vannak teletömve..
Kérdező! Az Aén szemléletem szerint onnantól kezdve, hogy rádtámad, azért te védekezhetsz ellene. Viszont halálos sebet azért nem olyan könnyű szerezni, tehát ha puszta kézzel nekimész a betörőnek, azért csak nem ölnéd meg. Ilyenkor azért nem feltétlenül van időd odanyúlni egy késért se. Főleg, mert ő támad neked. De ha meglátsz egy betörőt, és szemlátomást semmi fegyver nincsen nála, és nem is támad rád, az azért más. Bár ez esetben ő nem is támad rád, de a kérdésben éppen támadott. Szóval baromira nem mindegy, hogy támad e rád vagy sem. Mert ha meglátod, hogy éppen keres valamit a szekrényedben, de te hátba lövöd a vadászpuskáddal, az azért tényleg túlzó lenne. Kivéve ha lőfegyverrel kutat, vagy annak látszó tárggyal. Persze mondhatnád, hogy ne mozduljon meg, fegyvert szegezel rá, de ilyen esetben azért lőhetnél is.
Szóval a fő ok az én szememben, hogy támad e vagy sem. De ha neked ugrik, akkor azért olyan könnyen nem fogod te kinyírni se, ha puszta kézzel vagy mondjuk. Ha meg eltörnéd a kezét mondjuk, akkor onnantól kezdve harcképtelen lenne, meg se kéne ölni.
Nem fognak lecsukni.
Régen így volt, de a Fidesz ezt nagyon helyesen megváltoztatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!