Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 130 ezer gyerektartás egy 11...

130 ezer gyerektartás egy 11 éves gyerekre?

Figyelt kérdés
Exfeleségemmel 3 éve elváltunk, havi 60 ezer gyerektartást fizettem, fizetek. Most kitalálta, hogy emeltetni szeretné a gyerektartást havi 130.000 Ft-ra. Arra hivatkozik, hogy mindennek megy fel az ára. Az én fizetésem természetesen nem emelkedett. Aki ebben jártas, segítene? Bíróság jóváhagyná? Nem keresek rosszul, de azért gyerektartás címén sokallom a kért összeget.

2022. dec. 20. 12:45
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
94%
30 as nem àtlagos hogy sportra havi 70 ezer elmenjen. Mit sportolsz? Off roadozol Somogybabodon vagy mi?
2022. dec. 29. 22:18
 32/40 anonim ***** válasza:
3%
Nem egy, hanem nagyon sok sport felemészt ennyit, vagy még többet.
2022. dec. 30. 09:56
 33/40 anonim ***** válasza:
16%

#31 Még a devizaválság előtt jártam fallabdázni a 3 gyerekkel, heti 2 alkalommal 1-1 órára. Nekem a nagyobbal csak a termet kellett fizetni bérlettel, a két kicsinek meg kedvezményesen egy oktatóval volt a heti 2 edzés, az is kb. a terembérlet árában. Ez volt akkor havi 36000Ft, vidéki városban, nem drága helyen.

Azóta eltelt 15 év. Ha most megy valaki heti 3-4 alkalommal fallabdázni, már ott van majdnem a 70 ezernél. De nézd meg az uszodák árait akár, egy 10 alkalmas bérlet 20-25 ezer Ft alaphangon.

2022. dec. 30. 10:03
 34/40 anonim ***** válasza:
29%

Saját ló nélkül egy átlagos hobbilovas 305 000 forintot fordít lovaglásra éves szinten, míg a szükséges ruházat és védőfelszerelések beszerzésére átlagosan 62 000 Ft megy el.

Ugyanez versenyszerűen kb az említett összeg duplája, azaz, havonta nagyjából 60 000, saját lóval pedig havi 200 000-400 000 forint kiadást jelent.

2022. dec. 30. 11:02
 35/40 anonim ***** válasza:
92%
Ès ez normàlis hogy valaki ilyen sportot űzzön? Ha igen akkor anyuka mièrt nem akar beszàllni??? Miert csak apukànak kell fizetni mindezt?? El vagytok tàjolòdva kurvàra. Egy csomò ember èhezik,fagyoskodik, hàborù elől menekül. Gyertek màr le a földre! Nem Kuvaitban èlünk.
2022. dec. 30. 18:59
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 éve rendszeresen lovagoltam, 20 ezerből kijött havonta.

Ez heti 1x60 perc volt, lovon. Budapest.

És semmi spéci felszerelésem nem volt, egyedül a kobak volt "extra", de azt egyszer kell megvenni, és én a tesómét használtam.

Egyébként a legtöbb sportfelszerelés nem számít havi kiadásnak, ha ezen a héten veszek egy nadrágot, az jövőhónapban is jó.

2022. dec. 30. 20:28
 37/40 anonim ***** válasza:

"Egyébként a legtöbb sportfelszerelés nem számít havi kiadásnak, ha ezen a héten veszek egy nadrágot, az jövőhónapban is jó"

Nem is úgy lett számolva, de egy gyermek esetében, aki növésben van, legalább másfél évente cserélni kell.

A lovagláson kívül is akad költséges sport. A vizilabda például edzésalkalmanként 3-4 ezerbe is kerülhet. Ha zenét is tanul a gyerek, akkor meg horror.

A bíróság mindig a szülők jövedelmi viszonyai szerint itél. Ha a különélő szülő jól keres, gondolok itt havi több millió forintra, akkor szívfájdalom nélkül megszavazza a 120-140 ezer tartásdíjat.

Ha a gyám és a gyermek bérleményben lakik, akkor még ahhoz való hozzájárulást is fizetnie kell a tartásdíjon túl.

Nyilvánvaló, hogy egy jól kereső szülőnek a gyermeke is jobb körülmények között él. Na most, ha ez úgy alakul, hogy a gyermek kikerül a jól kereső szülő felügyelete alól, attól még a gyermeknek nem muszáj nyomorognia.

2022. dec. 30. 20:55
 38/40 anonim ***** válasza:

"Ha a különélő szülő jól keres, gondolok itt havi több millió forintra, akkor szívfájdalom nélkül megszavazza a 120-140 ezer tartásdíjat."

Szerintem itt csúsztál el.

A kérdező az alapkérdésben írta, hogy nem keres rosszul, de sehol nem írt milliós fizuról.

Számszerűsítve a fizetését nem írta sehol. (Vagy nem látom?)

Lehet, hogy a "nem rossz" a te értelmezésedben milliós tétel, de sokaknak nem az, és szerintem ebben az esetben sem erre kell gondolni.

2022. dec. 30. 21:13
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként mint érdekességet megjegyzem, hogy 32 éves vagyok, de még mindig jó rám a pulvcsi, amit 14 évesen kaptam, és hordtam a suliban.

(Szentimentális okoból tartottam meg)

Szóval azért változó, hogy ki mennyi idő alatt mit nő ki. Ez sem törvényszerű.

(persze, tudom, hogy van, aki úgy nő, mint a gomba.)

2022. dec. 30. 21:16
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

Városa válogatja.

Szentesen a legelérhetőbb sport a vízilabda.

A legcsóróbb gyerek is jár.

2022. dec. 30. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!