130 ezer gyerektartás egy 11 éves gyerekre?
#31 Még a devizaválság előtt jártam fallabdázni a 3 gyerekkel, heti 2 alkalommal 1-1 órára. Nekem a nagyobbal csak a termet kellett fizetni bérlettel, a két kicsinek meg kedvezményesen egy oktatóval volt a heti 2 edzés, az is kb. a terembérlet árában. Ez volt akkor havi 36000Ft, vidéki városban, nem drága helyen.
Azóta eltelt 15 év. Ha most megy valaki heti 3-4 alkalommal fallabdázni, már ott van majdnem a 70 ezernél. De nézd meg az uszodák árait akár, egy 10 alkalmas bérlet 20-25 ezer Ft alaphangon.
Saját ló nélkül egy átlagos hobbilovas 305 000 forintot fordít lovaglásra éves szinten, míg a szükséges ruházat és védőfelszerelések beszerzésére átlagosan 62 000 Ft megy el.
Ugyanez versenyszerűen kb az említett összeg duplája, azaz, havonta nagyjából 60 000, saját lóval pedig havi 200 000-400 000 forint kiadást jelent.
Én 2 éve rendszeresen lovagoltam, 20 ezerből kijött havonta.
Ez heti 1x60 perc volt, lovon. Budapest.
És semmi spéci felszerelésem nem volt, egyedül a kobak volt "extra", de azt egyszer kell megvenni, és én a tesómét használtam.
Egyébként a legtöbb sportfelszerelés nem számít havi kiadásnak, ha ezen a héten veszek egy nadrágot, az jövőhónapban is jó.
"Egyébként a legtöbb sportfelszerelés nem számít havi kiadásnak, ha ezen a héten veszek egy nadrágot, az jövőhónapban is jó"
Nem is úgy lett számolva, de egy gyermek esetében, aki növésben van, legalább másfél évente cserélni kell.
A lovagláson kívül is akad költséges sport. A vizilabda például edzésalkalmanként 3-4 ezerbe is kerülhet. Ha zenét is tanul a gyerek, akkor meg horror.
A bíróság mindig a szülők jövedelmi viszonyai szerint itél. Ha a különélő szülő jól keres, gondolok itt havi több millió forintra, akkor szívfájdalom nélkül megszavazza a 120-140 ezer tartásdíjat.
Ha a gyám és a gyermek bérleményben lakik, akkor még ahhoz való hozzájárulást is fizetnie kell a tartásdíjon túl.
Nyilvánvaló, hogy egy jól kereső szülőnek a gyermeke is jobb körülmények között él. Na most, ha ez úgy alakul, hogy a gyermek kikerül a jól kereső szülő felügyelete alól, attól még a gyermeknek nem muszáj nyomorognia.
"Ha a különélő szülő jól keres, gondolok itt havi több millió forintra, akkor szívfájdalom nélkül megszavazza a 120-140 ezer tartásdíjat."
Szerintem itt csúsztál el.
A kérdező az alapkérdésben írta, hogy nem keres rosszul, de sehol nem írt milliós fizuról.
Számszerűsítve a fizetését nem írta sehol. (Vagy nem látom?)
Lehet, hogy a "nem rossz" a te értelmezésedben milliós tétel, de sokaknak nem az, és szerintem ebben az esetben sem erre kell gondolni.
Egyébként mint érdekességet megjegyzem, hogy 32 éves vagyok, de még mindig jó rám a pulvcsi, amit 14 évesen kaptam, és hordtam a suliban.
(Szentimentális okoból tartottam meg)
Szóval azért változó, hogy ki mennyi idő alatt mit nő ki. Ez sem törvényszerű.
(persze, tudom, hogy van, aki úgy nő, mint a gomba.)
Városa válogatja.
Szentesen a legelérhetőbb sport a vízilabda.
A legcsóróbb gyerek is jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!