Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg igaz, hogy le kell...

Tényleg igaz, hogy le kell venni a bankszámláinkról a pénzt, mert az állam elveheti a válságkezeléshez?

Figyelt kérdés

Ez a hír terjeng az interneten és nem tudom, hogy most ez valóság e. Személy szerint jobban szeretem a bankkartyamon tudni a pénzt, átlátom a költéseimet és nagyobb biztonságban is érzem.

Kérlek segítsetek mert nagyon bizonytalan vagyok.

2022. dec. 9. 21:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%

Van bizony. 2/3-dal, veszhelyzeti kormanyzassal akkor es olyan torvenyeket rendeleteket iktatnak be, amilyet csak akarnak. Illiberalis demokraciankban pedig buntetlenul, kovetkezmenyek nelkul megtehetik.

Gyakorlatilag akkor foszthatnak ki, amikor csak kedvuk szottyan ra.

2022. dec. 9. 21:52
 12/20 anonim ***** válasza:
19%
Mit akarsz levenni nincs is pénzed
2022. dec. 10. 00:48
 13/20 anonim ***** válasza:
53%

"Egyrészt azért nem fog ez megvalósulni, mert a fidesz egy nevetségesen populista párt és egy ilyen döntés k*rva mód népszerűtlen lenne."

Amikorra ilyenre sor kerülne, hogy a polgárok bankbetéteit egyszerűen einstandolják valamilyen indokkal, ott már nem lesz jelentősége, hogy a döntés mennyire lesz népszerű és mennyire nem.

A rákosizmusban meg a ceausescusizmusban sem érdekelt senkit sem, hogy mennyire népszerű vagy népszerűtlen az, ha elveszik a néptől a javakat újraelosztás címén.

"Másrészt azért nem, mert nincs rá szüksége az országnak. Forintunk van, bármikor nyomtathatunk többet, ha netán kellene. Igen, ez inflációval járna, de az még mindig kevésbé fájdalmas opció a népszerűségükre nézve, mert lehet szidni valamelyik ellenséget."

Ha eléggé elinflálod a pénzt, akkor ugyan lesz, névelegesen, de használati értéke nem sok marad. Emberek egymás között, falun belül valamilyen árfolyamon tudják használni, talán még egyes kisboltok is, de banki tranzakciókhoz használhatatlan lesz. Mint Koszovóban a szerb dínár.

"Harmadrészt pedig ott az IMF vagy valami keletiektől kapott hitel száz évre titkosítva és probléma megoldva."

Ha adnak. Egyáltalán nem biztos, hogy kap is aki kér. Senki se szívesen pakol olyan zsákba pénzt, amelyiknek nincs feneke.

Minden tiszteletem az "ellenzéki közgazdász úrnak", de én nem értek egyet a meglátásaival. Azzal pedig végképp nem, hogy ha ellenzéki csoportban olvassa, akkor az biztos hogy hamis hír. Egy ellenzéki ilyet alapból nem mondana.

2022. dec. 10. 00:54
 14/20 anonim ***** válasza:
58%

Most megnéztem az eredeti videót.

[link]

Itt matolcsy nem arról beszél, hogy orbi elveszi, hanem "kormányzati programokon keresztül bekapcsolni a pénzt" azt jelenti, hogy támogatást adni, hogy az emberek költsék el. Tehát pl van egy 100.000ftos napelem, akkor az állam adna rá 40et 60at te és így bekerülne pénz a gazdaságba. Ami jó is lenne, ha nem lenne már így is épp elég pénz lőrinc zsebében, azt miért nem lehet felhasználni?

2022. dec. 10. 01:04
 15/20 anonim ***** válasza:
31%
Ha ilyesmit megtenne hosszú távon többet veszítene vele mint nyerne, és ezt szerintem ő is tudja.
2022. dec. 11. 13:18
 16/20 anonim ***** válasza:
61%
Hosszútávon sokkal jobban járt volna ha felépít egy valóban működő, fejlődőképes és profitábilis piacgazdaságot, mégsem ezt tette.
2022. dec. 11. 13:21
 17/20 anonim ***** válasza:
61%
Ja, de viszont szerintem még megnyeretne pár választást a pártjával, és onnan még neki is nehezen menne.
2022. dec. 11. 13:23
 18/20 anonim ***** válasza:
31%
Megteheti de nem vagyok jós, hogy megmondjam neked, megteszi e majd. Sok aljasságot csinált, de ez azért túlzás. Bár kicsit ironikus mindez, mert szétlopta és szétverte az országot, de a magántulajdon azért értitek... azt csak meghagyja az embereknek. Vagy ki tudja.
2022. dec. 11. 16:58
 19/20 A kérdező kommentje:
Igazából a magánnyugdíj pénztáras balhé miatt félek, a szüleim is megszívták vele..
2022. dec. 11. 22:23
 20/20 anonim ***** válasza:
Az más. Azt egy állami számlába fizetted, de a banki pénzedet rengeteg törvény védi, nem csak magyar hanem eu-s is. Azt nem lehet csak úgy elvenni. Még az oroszok pénzét is "csak" zárolni lehetett.
2022. dec. 11. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!