Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehet elérni jogilag,...

Hogyan lehet elérni jogilag, hogy az ex pasim törölje a rólam készíttet intim videokat?

Figyelt kérdés
Tudom, hülye voltam, hogy engedtem, ráadásul az én arcom jól látszik, neki pedig egyáltalán nem
2022. dec. 6. 00:04
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az minősítő körülmény, ha érzékeny adatot hoznak nyilvánosságra, vagy akár csak tárolnak, az érintett engedélye, hozzájárulása nélkül.
2022. dec. 6. 01:25
 12/34 anonim ***** válasza:
72%

"Ötös, nyilván nem rejtett kamerával készült felvételek, tehát tudtával készültek, azaz beleegyezett. A kép, ez esetben képsorozat, azé, aki rákattint az exponálógombra. Az exe szellemi tulajdona az alkotás, övé a szerzői jog."

Az nem számít.

A felvételen szereplő másik személy meg egyrészt nem adta írásos hozzájárulását, másrészt, ha hallgatólagosan bele is egyezett, azt bármiokor vissza is vonhatja.

Van úgy, hogy egy stáb kivonul, hogy a sztárral interjút készítsen, erre elköltenek három-négyszáz ezret, elkészül az interjú, a sztár aláírja a hozzájárulást. Majd pár óra múlva az ügyvéde közli, hogy mégsem járul hozzá. Ilyenkor szopás van, mert ugrik az idő, a pénz, de ez a felvétel készítőjének a kockázata.

A szerzői jog nem korlátozhatatlan jog és nem legfőbb jog. Más személyiségi joga sokkal előbbre való.

2022. dec. 6. 01:30
 13/34 anonim ***** válasza:
16%

12 igen, szóval nem játszhatja le az interjút. Kitörölnie nem kell. Ez a felvétel az ex szellemi tulajdona. Övé a felvétel

Nem kell törölnie. Hiába szajkózod ezt.

2022. dec. 6. 01:33
 14/34 anonim ***** válasza:

"Igen, az minősítő körülmény, ha érzékeny adatot hoznak nyilvánosságra, vagy akár csak tárolnak, az érintett engedélye, hozzájárulása nélkül."

Gondolom ez az én @9-emre volt válasz.

Úgy értem, ha a kérdező most nem tesz semmit, és az exe nyilvánosságra hozza a felvételeket, akkor nagyobb büntetést kap-e, mintha a kérdező írna neki egy ajánlott levelet, amire megkapná ugyancsak ajánlottan a választ, hogy le lettek törölve a felvételek, és utána jelenik meg nyilvánosság előtt a videoanyag? Tehát utóbbi esetben nagyobb büntetést kap, mintha nem lett volna felszólítva a felvételek törlésére előtte?

2022. dec. 6. 01:38
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyobbat mert azt a bíró súlyosbító körülményként fogja értékelni, hogy a kifejezett tiltás ellenére sértett jogot.
2022. dec. 6. 01:41
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell törölnie. Hiába szajkózod ezt."

Nem kellene törölnie, ha azon a felvételen a lány ruhában lenne, de törölnie kell, mert nem a köcsögfalvi, hanem más sem képes azt garantálni, hogy a felvétel nem jut illetéktelen kezekbe.

2022. dec. 6. 01:42
 17/34 anonim ***** válasza:
82%

"Ez a felvétel az ex szellemi tulajdona. "

Micsoda??? :)))))

2022. dec. 6. 01:43
 18/34 anonim ***** válasza:

"Igen, nagyobbat mert azt a bíró súlyosbító körülményként fogja értékelni, hogy a kifejezett tiltás ellenére sértett jogot."

Ez esetben érthető a dolog.

Kérdező, írd azt a levelet. Vesztenivalód nincs vele.

2022. dec. 6. 01:53
 19/34 anonim ***** válasza:
17 ki készítette a művet?
2022. dec. 6. 02:04
 20/34 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem engedd el... Ahogy leírták már, küldhetsz neki ilyen-olyan leveleket, meg ügyvédi felszólításokat, de ennyi, úgyse tudod ellenőrizni, hogy, tényleg törölte-e.

Akkor intézkedj, ha közzéteszi valahol.

2022. dec. 6. 08:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!