Ki tudom fizetni a végrehajtó felé apám tartozását még a hagyatéki előtt?
Figyelt kérdés
Szeretném minél előbb rendezni a tartozást, mivel a végrehajtó mindkét apám tulajdonában álló ingatlanra bejegyezte a jelzálogot. Én vagyok az egyetlen örökös tehát rám fog szállni. El tudom-e ezt intézni a hagyatéki előtt még?2022. dec. 3. 13:52
1/8 A kérdező kommentje:
+ ezen felül még van több adósság is, félek hogy árverezésre kerülne ezért jó lenne még most elintézni
2022. dec. 3. 13:53
2/8 anonim válasza:
Elméletileg ki tudod fizetni, de azért azt számold ki, hogy az ingatlan értéke az adóssághoz képest mennyi, mert ha nagyon minuszos, akkor inkább mondj le róla.
3/8 A kérdező kommentje:
A két ingatlan tulajdonrésze összesen kb. 20-25 milliót érhet. (A fele tulajdonjogot örököltem, a másiknak 1/4-e volt az enyém,másik 1/4-ét örököltem meg.) Kb. 1-1,5 millióra saccolom a tartozásait
2022. dec. 3. 14:31
4/8 A kérdező kommentje:
Szóval mindenképpen kifizetném
2022. dec. 3. 14:31
5/8 anonim válasza:
Akkor mielőbb vedd fel a kapcsolatot a végrehajtóval, szerintem segíteni fognak.
6/8 anonim válasza:
"bejegyezte a jelzálogot."
Végrehajtó nem jegyez jelzálogjogot. Csakis végrehajtási jogot.
A kettő nem ugyanaz! Jelzálogjoggal nem lehet árverezni, végrehajtási joggal igen.
A végrehajtónak tök mindegy, hogy ki fizeti ki a tartozást. A hagyatéki után mindenféleképpen az örökösöknél folytatta volna az eljárást. Tehát a végeredmény ugyanaz akkor is, ha most nem fizeted ki, és akkor is, ha most kifizeted.
A végrehajtó költségeivel is számolj, mert azt is rendezni kell, csak akkor törli a végrehajtási jogot az ingatlanról.
7/8 A kérdező kommentje:
Elnézést, igen, végrehajtási jogra gondoltam. Végül sikerült rendezni.
2022. dec. 25. 21:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!