A teremgarázs beállóhelyemre ha valaki rálép, milyen szabálysértést követ el?
Tekintve, hogy magántulajdonú a beállóhely.
Feltételezem nem magánlaksértést
Erre pontosan milyen törvény vonatkozik?
Ugye osztatlan közös tulajdonban van a teremgarázs, ebből van szétosztva mindenkinek, hogy mekkora tulajdoni hányaddal rendelkezik illetve melyik számú beállóhely a tulajdona.
Szerintem ha csak rálép, akkor semmit.
De talán valakinek majd lesz más véleménye.
Semmit nem követnek el.
Ez közös tulajdonnak számít, aminek egy részén a te autód parkolhat.
Még csak tulajdonosnak sem kell lennie az illetőnek a garázsban, egy tök idegen is akkor táncikál a helyeden amikor csak akar - ha nem szabálytalanul jutott be a garázsba.
Szerintem te nem érted mit jelent egy teremgarázsban egy beállóhely tulajdonosának lenni.
#2 tényleg nem értem
mivel szerintem magántulajdonnak számít a közös tulajdonból 40/800 tulajdoni hányadot birtokolni, 40/800 tulajdoni hányaddal rendelkezni, annak tulajdonosának lenni, illetve konkrétan a földhivatalban is szerepel, hogy pontosan hanyas számmal jelölt rész a tiéd
#4 Nem, nem számít annak. Az, hogy a közös tulajdonban ez a te helyed nem jelenti azt hogy megszűnt közös tulajdonnak lenni. az maradt, csak ez az a rész ahol a te autód parkolhat és nem másé.
Ez olyan, mint a helyjegy a vonaton. Attól mert megvetted a helyjegyet a 364-es ülésre és arra te ülhetsz a Kecskeméti vonaton, még maga a vonat is, a szerelvény is meg a fülke is közös marad az utazás alatt és semmi szabálysértést nem követ el aki odateszi a kabátját a 364-es ülésre amíg te nem ülsz rajta.
Ez nem olyan, mint egy társasházban a te saját lakásod tulajdonjoga, hanem mint a folyosóé az ajtód előtt ahol a te lábtörlőd van. Nyilván nem teheti oda a 2 emelettel feljebb lakó a saját lábtörlőjét meg nem akaszthatja a saját ajtódíszét a tiedre vagy nem tehet virágcserepet a küszöböd elé, mert a közös folyosónak az a része a tied. de ettől még ha ott ugrál azzal semmi gond.
Szerintem téveszted a közös tárolóknak a leválasztott részeivel, ahol tényleg nincs joga a másiknak felnyitni más rekeszét és oda betenni a biciklijét vagy kivenni a fűnyíróját. Az egy tároló, más funkcióval és pont amiatt szeparálják el a külön tulajdonrészeket, hogy a saját tulajdonát tarthassa ott mindenki elzárva. De ha nincs így megoldva akkor hiába a tied a tároló 1/6 része, akkor is oda mész benne ahová akarsz, scak nem illik a biciklidet a szomszéd helyére tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!