Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A rendőrség mondhatja hogy...

A rendőrség mondhatja hogy nem foglalkozik valamivel mert nem éri meg?

Figyelt kérdés
Például valaki ellopna 20 forintot akkor mi történik? lopás történt viszont nem éri meg foglalkozni vele
2022. nov. 24. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy feljelentés és kész. Mit nyomozzanak? Nem a fél ország nyomozó. Nekem kerékpár tűnt el. Feljelentés és 3 év múlva egy elkapott betörő bevallotta, nálam is ő járt. Annyi hasznom lett belőle, hogy járhattam bíróságra.
2022. nov. 24. 16:03
 2/8 anonim ***** válasza:
az élet más területén is van ilyesmi..(neki már mindegy)
2022. nov. 24. 16:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, mondhatja, és mondja is. Tehetsz feljelentést ha pl ellopják a tolladat, vagy a buszmegállóban az esernyődet, de ez senkit sem érdekel. Olyan kicsi érték, hogy ezért nem fognak új mappát nyitni, se nyomozókat ráállítani. Azt mondanák, hogy nincs rá kapacitás/ember. Vigyázz jobban az értékeidre, további szép napot.
2022. nov. 24. 17:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Bizony, rangsorolnak. Van x költségvetés, van y humánerőforrás, stb. és előrébbvaló a gyilkosságok felderítése, mint a balatonszelet tolvajának a felderítése még akkor is, ha van dns.

Tudod, 20 ezer forint a kár, de a nyomozati költség, stb. lehet 100000 lenne, és akkor se biztos, hogy előkerülne. Közben meg lehet, hogy a sok piti dolog miatt még kevésbé tudnak fontos ügyekkel foglalkozni.

Persze attól még tehetsz feljelentést, azért mondják, mert nem akarnak papírmunkázni, amikor úgyis csak a fiókban landol az ügy.

2022. nov. 24. 17:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A rendőrség nem mondhat meg semmit. Törvények szabályozzák a működésüket. Ítéletet sem hozhatnak.

Ha egy feljelentés tárgya megfelel a törvényi előírásoknak, akkor foglalkoznak vele. Ha nem, akkor visszadobják.

A húszas nyilván csak szimbolikus, a kis értékre. És igen, ez az egyik határ. Mekkora értékről van szó, és mennyire veszélyes az országra. A társadalmi veszélyessége is függvénye ennek.

De mondom, nem a rendőr dönt.

2022. nov. 24. 17:47
 6/8 A kérdező kommentje:

Az utolsót leszámítva nem ez volt a kérdés

Nyilván a törvények előírnák hogy a lopás az lopás és el kell járni viszont nyilván nem érné meg foglalkozni vele ezért kérdeztem hogy ki fog dönteni hogy betartják e vagy nem tartják e be

2022. nov. 24. 21:41
 7/8 A kérdező kommentje:
Nincs rá univerzális szabály ezekre az esetekre?
2022. nov. 24. 21:42
 8/8 anonim ***** válasza:
5.-ben leírtam, nem?
2022. nov. 24. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!