Bírósági tárgyaláson le szokták venni a fogvatartottról a bilincs(ek)et?
Figyelt kérdés
Ha jól tudom - nem biztos - a bíró dönthet arról, hogy a vezetőszár ("póráz") kivételével leveteti a "klasszikus" (kétkezes) bilincset. Manapság mi a szokás?2022. nov. 24. 07:53
1/4 anonim válasza:
Nem szokás. Azt nem tudom, a bíró levetetheti-e, szerintem nem.
2/4 anonim válasza:
Bizonyos fogvatartottaknál levetetheti.
Mondjuk egy hirtelen felindulásból gyilkoló, 2 általánost végzett BAZ megyei delikvensen rajta hagyja.
Azokat inkább pólyában kellene bevinni.
3/4 anonim válasza:
Mostanában nem jellemző a levetetés, régebben gyakrabban előfordult.
Láttam olyat vagy 10 éve, hogy 50 év körüli, 180 cm magas, 100 kilós, kisportolt, agresszív gyilkosról (ffi) a bíró levetette. Csak a vezetőszár maradt, még bilincsöv sem volt rajta, míg csalással vádolt, 25 év körüli, 165 cm magas, 45 kilós nőről meg nem vetette le, sőt a nőn még bilincsöv is volt. (Nem ugyanaz a bíró.)
4/4 anonim válasza:
Szerintem a bíró ha levetetheti is a bilincset sem teszi meg, mert onnét akármi történik emiatt felelős érte. Szóval ha én bíró lennék rajta hagynám, ha veszélyesnek ítélem, ha nem. Nem tudni, kiben mi lakozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!