Kézbesítettnek jelölte a postás az ajánlott levelet, amit nem kézbesített és a postaládába se fért volna be (dvd tok volt benne) így oda se tehette, 25eFt volt az értéke, mit lehet tenni?
Postán felvették a jegyzőkönyvet, 30 nap az elbírálása.
Nyilván egyértelmű, h a postás ellopta, arra gondolván, h a covid szabályok miatt lehet postaládába kézbesíteni az ajánlott levelet, azt mondja, h bedobta a ládába és valaki kilopta, csak arra nem gondolt a szerencsétlen, h nem fért volna bele, nem lehet beledobni egy dvd tok a ládánkba, lehetetlen.
Ezt a jegyzőkönyvbe is beleirták.
Meg majd viszek be fotókat is, h ugyan olyan méretű termék képtelenség, h beleférjen.
De mit lehet még tenni?
Nem a pénz miatt, hanem az igazságérzet miatt.
Fogyasztó védelem foglalkozik ilyennel? Ha leírom nekik felveszik a kapcsolatot a postával?
Rendőrség is lesz persze, csak jobb volna lezárt jegyzőkönyvvel menni.
Fogyasztó védelem
Békéltető testület
Megyei illetékes kormányhivatal
Jegyzőkönyv lezárása után rendőrségi feljelentés
Jegyzőkönyv kiegészítése ügyvédi felszólítással
Ebből az első 3hoz ugyan azt kell beadni. Nem hosszú.
Ilyenekre gondoltam. Nem a bullshit okoskodásra.
Nem a pénz a lényeg. Hanem, h ne legyek olyan mint a sok proli, h ér valami és akkor duzzogni és nem csinálni semmit.
Miközben simán el lehet érni, h kirúgják aki csinálta és kapjon felfüggesztett vagy peren kívül fizesse meg a kárt és az ügyvédem vagy ha nem tudja leüli azt is.
Na mind1 ez ide bonyolult.
Otthon voltam. Home office-ba dolgozok, feleségem meg gyerekkel van otthon.
Otthon voltunk a kézbesítés idején. Szóval se írtam, h ez lett volna a probléma.
A probléma az, h kézbesítettnek lett jelölve, de meg se próbálta kézbesíteni.
A postán nincs a csomag, azt mondták ki lett kezbesítve.
De nem lett.
Azt mondták akkor lehet a postaládába dobta bele.
De nem dobhatta, mert ami az ajánlott levélben volt nem férne bele a postaládába.
Tehát kézbesítettnek jelölte, ellopta, h majd azt mondja, h ő postaládába bedobta és onnan valaki kilopta, nem az ő hibája.
Csak nem vette észre, h amit ellopott az nem fér bele a postaládába.
Tehát azt jelzi a rendszer, h ki lett kezbesítve. De nem lett.
Ládába se, mert abba bele se férne.
Elmondta valaki aki a postán dolgozik, h a covid szabályok miatt lehet ajánlott levelet postaládába kézbesíteni.
Van, h azt csinálják, h ellopja a postás és azt mondja, h csengetett, nem jött ki senki, ezért postaládába kézbesítette, onnan meg biztos valaki kilopta nem az ő hibája.
Ez eddig oké.
Ebbe az esetben is ez lett volna.
Csak nem vette észre a postás, h ezt hiába mondja, mert könnyen bizonyítható, h nem férne bele a postaládába.
Csak mire a 30 nap eljárási idő lefut, amit elindítottam az sok.
Ezért gondoltam, h más fórumokon is elindítom az ügyet.
Mint fogyasztó védelem stb.
Erre vonatkozott a kérdés, amire megközelítőleg se jött válasz, h hol érdemes még elindítani az ügyet.
De közben megtaláltam, h van erre illetékes kormányhivatal.
Off
Egy dvd toknak egy rendes postaládába bele kéne férjen, különben csak csomagkent lehetett
volna feladni. Erteknyilvánított levél meg drágabb, mint a csomagfeladas, sima ajánlottnak meg nem lehet értéke. Ha pedig külföldről jött, azokat sokszor ki sem tudják mind vinni házhoz. Tehát valószínűleg fogalma sem volt a postasnak, hogy mekkora az értéke, ha egyáltalán a kezében volt. Nagyobb baja is van szerencsétlennek .
Persze megertem a dühöd, de esetleg nem lehet, hogy valami rokonod mégis átvette a postán vagy otthon? Csak mert velem előfordult hasonló.
Nem lehet.
Nincs rokona városban csak a feleségem, ő nem vette át.
Nem minden postaládába egyforma. A miénknél nem fér bele egy dvd tok, semmiképpen.
Tehát ládába nem tehette.
Csengetni nem csengetett itthon voltunk.
Értesítőt nem hagyott.
Postán nincs a csomag.
Kézbesítettnek van jelölve.
Nyilván ha látja a postás, h az ajánlott levélben olyan tárgy van ami miatt nem fér bele a postaládába akkor nem az a protokoll, h ez Magyarország, mi az, h úgy lett feladva, h nem fér bele, ezt csomagként kellett volna, de így baszhatod, innentől a postásé a leveled.
Ilyenkor ha az ajánlott levél nem fér bele a ládába, akkor
egy talán becsenget otthon van e az ajánlott címzettje
kettő hagy egy értesítőt, h a postán lesz a csomag.
De semmiképpen nem azt, h megjelöli kézbesítettnek, be se csenget és a küldeményt meg elrakja magának, mert a postán sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!