Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért milyen büntetést kaphatok?

Ezért milyen büntetést kaphatok?

Figyelt kérdés
Tavaly lefoglaltak egy levelet, ami a nevemre szólt, és kábítószer volt benne. Kihallgattak, beismertem, a drogtesztem negatív lett. Mivel a levélben lévő kábítószer mennyisége meghaladta a csekély mennyiséget, viszont nem érte el a jelentős mennyiséget, ezért ez a bűncselekmény 1-5 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Kérdés, hogy felfüggesztettet kapok-e?(büntetlen előéletű vagyok).

2022. nov. 12. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:

- mindenekelőtt fogadj ügyvédet

- előkészítő ülésen mondj le a tárgyaláshoz való jogodról és ismerj be mindent, mert ez jelentős enyhítő körülmény (ha tudsz többet is a kábszer eredetéről, esetleg az ügyész az információkra tekintettel ejti a vádakat, de mindenképpen konzultálj erről az ügyvédeddel)

- mivel a csekély mennyiséget átlépted, ezért elvileg az elterelés nem opció, de ajánld fel, hogy hajlandó vagy részt venni egy hat hónapos elvonón (később okirattal igazolnod kell) - szintén ügyvédeddel konzultálj.

Ezekkel jó esélyed van enyhébb büntetést kapni, de ez sem garancia, hogy elkerülöd a bv.-t.

2022. nov. 12. 22:00
 2/5 A kérdező kommentje:
#2 fogadtam ügyvédet, és ő azt mondta, hogy a jelenlegi bírósági gyakorlat szerint ezért felfüggesztett jár. Teljes mértékben együttműködő voltam a hatósággal. Viszont amíg nincs tárgyalás, vagy előzetes ügyészi indítvány, addig csak találgatni tudok.
2022. nov. 12. 22:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Dark weben rendeltél drogot? Ha még átvétel előtt lefoglalták miért nem tagadtad le?
2022. nov. 26. 02:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Azért, mert evidens volt, mind a nevemre, mind a címemre szólt, és a btc vásárlást is nehéz lett volna letagadni. Nem szerettem volna, hogy a nyomozás során beidézzék az összes ott lakót tanúként, és vszeg tagadás esetén a hatóság hozzáállása sem így alakult volna. Kiforgathatták volna az egész házat, kutyákkal, stb, így viszont annyiból állt a házkutatás, hogy csináltak néhány képet anélkül, hogy bármihez is hozzáértek volna. Egyébként sincs rejtegetnivalóm, de mind a véleményem, mind az ügyvédem tanácsa alapján ilyen súlyú bűncselekménynél inkább megéri rögtön beismerni.
2022. nov. 26. 04:38
 5/5 anonim válasza:
Mikor volt hazkutatas, mennyivel a level es az azt koveto lefoglalasrol kapott hatarozat utan? es mennyit kaptal az eljaras vegen?
2023. nov. 20. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!