Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Erkölcsi bizonyítvány, így ?

Erkölcsi bizonyítvány, így ?

Figyelt kérdés
2021 decemberében garázdaság miatt volt egy rabositasom, ám az 2022 áprilisában lezártnak lett tekintve, az az ügy, közvetítői eljárás végett. Azt mondták mivel elsőáldozó voltam, meg karteritest is fizettem stb. Ha most kiváltom egy munka miatt, mi lesz beleírva? “A bűntettesek nyilvántartásában szerepel?” Köszi előre is, 27F

2022. nov. 8. 16:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát én nem vagyok mai csirke, de még én is értettem, mit jelent ebben az esetben az elsőáldozás.

A kérdésre meg:"A terhelt adatai a „rabosítás" után – az akár évekig elhúzódó büntetőper végéig – a bűnügyi nyilvántartásban maradnak."

Mivel esetedben nem volt tárgyalás, szerintem kaphatsz tiszta erkölcsit.

2022. nov. 8. 20:16
 12/14 anonim ***** válasza:
#11 Nem a tárgyalás a lényeg, hanem jogilag ezt mentesítésnek hívják. Meg van szabva, hogy milyen ítélet után mennyi idővel/milyen feltételekkel mentesülsz, és utána tiszta lesz az erkölcsid. Tartósan tudtommal csak a letöltendő marad benne, ahhoz alapos indokkal bíróságon lehet kérvényezni a mentesítést.
2022. nov. 9. 04:16
 13/14 anonim ***** válasza:

Gondolom a kérdező arra utalt, hogy nem visszaeső bűnelkövető, nem követ el rendszeren jogsértő cselekményeket, ez ez volt az első komolyabb ügye, ebből pedig lett az "elsőáldozó" kifejezés, tehát hogy először áldozta be magát a törvény végrehajtó erejének.

Vagyénnemtom. :D

2022. nov. 9. 08:39
 14/14 anonim ***** válasza:

12-es, ez mondjuk igaz.

Akkor kérdező, talán érdeklődd meg a rendőrségen, hogy kaphatsz-e tiszta erkölcsit, illetve mikor törlik a képed és az ujjlenyomataid a nyilvántartásból.

2022. nov. 9. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!