Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyenkor mit lehet csinálni...

Ilyenkor mit lehet csinálni utólag?

Figyelt kérdés

Megbüntettek, mert nem világított az első jobb oldali helyzetjelző lámpa az autómon. Azt mondta a rendőr, hogy így nem lehet résztvenni a forgalomban. Namost én ezt nem hittem el neki, de nem volt kedvem pereskedni, azonban addig kutakodtam a neten, míg ezt a videót találtam: [link]

6:21-től mondja az erre vonatkozó lényeget, ezalapján a bal oldali esetén nem lehet forgalomban résztvenni.

2022. nov. 2. 20:36
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Nekem nem ég nem buntettek
2022. nov. 2. 20:37
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy most ezt minek írtad ide. Engem meg igen.

2022. nov. 2. 20:38
 3/9 DK-s ***** válasza:
72%

Ez így logikus.

Xar ügy lenne ha éjszaka a szemből jövő előzés előtt motornak nézne, és előzni kezdene.

2022. nov. 2. 20:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Mi logikus? Nem volt igaz, amit mondott. Bal oldali esetén nem lehet közlekedni.
2022. nov. 2. 20:40
 5/9 A kérdező kommentje:

Egyébként meg, ha jönnek szembe, tilos előzni, legyen az motor.

2022. nov. 2. 20:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Fizesd ki a büntetést.
2022. nov. 2. 20:42
 7/9 DK-s ***** válasza:

#4-nek:

Félreértettél. Neked adtam igazat.

2022. nov. 2. 20:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk, elég szomorú, hogy nem megy a kresz fejből és youtube videók után kell kutakodni

56. § (1) A vezető köteles a járművet - lehetőleg olyan helyen, ahol a forgalmat nem akadályozza - haladéktalanul megállítani, ha a jármű olyan hibáját észleli, amely balesethez vezethet, különösen ha elromlott a jármű

a) kormányszerkezete,

b) üzemi fékberendezése,

c) összes féklámpája,

d) irányjelző berendezése, kivéve ha kézzel megfelelő irányjelzés adható,

e) bal oldali első vagy hátsó helyzetjelző lámpája, kivéve, ha a jármű kivilágítása nem szükséges vagy az elromlott lámpa a távolsági fényszórót és a hátsó helyzetjelző ködlámpát kivéve más lámpával helyettesíthető.

(2) Az (1) bekezdésben említett hiba elhárításáig a járművel - a (3) bekezdésben említett esetet kivéve - közlekedni nem szabad.

(3) A közlekedés biztonságát közvetlenül nem veszélyeztető műszaki hiba esetében a járművel - fokozott óvatossággal, lehetőleg kis forgalmú úton és időszakban - a legközelebbi olyan helyig szabad közlekedni, ahol a hiba elhárítható. Ha az ilyen műszaki hiba autópályán vagy autóúton következik be, arról a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni.

2022. nov. 3. 11:00
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezek közül egyik sem valósult meg nálam.
2022. nov. 4. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!