Ilyenkor mit lehet csinálni utólag?
Megbüntettek, mert nem világított az első jobb oldali helyzetjelző lámpa az autómon. Azt mondta a rendőr, hogy így nem lehet résztvenni a forgalomban. Namost én ezt nem hittem el neki, de nem volt kedvem pereskedni, azonban addig kutakodtam a neten, míg ezt a videót találtam: [link]
6:21-től mondja az erre vonatkozó lényeget, ezalapján a bal oldali esetén nem lehet forgalomban résztvenni.
Nem tudom, hogy most ezt minek írtad ide. Engem meg igen.
Ez így logikus.
Xar ügy lenne ha éjszaka a szemből jövő előzés előtt motornak nézne, és előzni kezdene.
Egyébként meg, ha jönnek szembe, tilos előzni, legyen az motor.
#4-nek:
Félreértettél. Neked adtam igazat.
Mondjuk, elég szomorú, hogy nem megy a kresz fejből és youtube videók után kell kutakodni
56. § (1) A vezető köteles a járművet - lehetőleg olyan helyen, ahol a forgalmat nem akadályozza - haladéktalanul megállítani, ha a jármű olyan hibáját észleli, amely balesethez vezethet, különösen ha elromlott a jármű
a) kormányszerkezete,
b) üzemi fékberendezése,
c) összes féklámpája,
d) irányjelző berendezése, kivéve ha kézzel megfelelő irányjelzés adható,
e) bal oldali első vagy hátsó helyzetjelző lámpája, kivéve, ha a jármű kivilágítása nem szükséges vagy az elromlott lámpa a távolsági fényszórót és a hátsó helyzetjelző ködlámpát kivéve más lámpával helyettesíthető.
(2) Az (1) bekezdésben említett hiba elhárításáig a járművel - a (3) bekezdésben említett esetet kivéve - közlekedni nem szabad.
(3) A közlekedés biztonságát közvetlenül nem veszélyeztető műszaki hiba esetében a járművel - fokozott óvatossággal, lehetőleg kis forgalmú úton és időszakban - a legközelebbi olyan helyig szabad közlekedni, ahol a hiba elhárítható. Ha az ilyen műszaki hiba autópályán vagy autóúton következik be, arról a legközelebbi lehajtásra szolgáló úton, illetőleg útkereszteződésben le kell térni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!