Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy étterem jogosan követelhet...

Egy étterem jogosan követelheti a már megrendelt de fel nem szolgált étel árát?

Figyelt kérdés
Egy étteremben felvették a rendelésemet, de nem szolgálták fel az ételt. Több mint fél óra után meguntam a várakozást és szóltam hogy távozok, kértem hogy töröljék a rendelésemet. Sokan sem voltak és az étel sem volt bonyolult, az utánam érkezőket is már mind kiszolgálták. Közölték, hogy már készítik a rendelésem, ezért azt már ki kell fizetni. Én meg mondtam, hogy nem fizetek mert nem fogyasztottam, majd távoztam. A pincér kijött utánam és felírta az autóm rendszámát. Úgy érzem én jogszerűen jártam el. Vagy tévednék?

2022. okt. 22. 22:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%

Ez kb olyan,mint mikor rendelsz valamit utánvéttel, kihozzák, de nem veszed át, és megy vissza.

Ezért sem jelent fel senki.

Ez csak ilyen fontoskodás volt a pincértől.

Úgysem tudják bizonyítani, hogy de márpedig ettél.

Ha meg kamera is van, akkor meg nincs is miről beszélni.

2022. okt. 23. 04:23
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

Ez szerintem is kamu, ha csak távozott, honnan tudná az ember, hogy felírták a rendszámát az ottaniak?

Nem tudom elképzelni. Nálam itt bukik a történet.

De amúgy a szituáció amúgy még jogos is lehetne, hiszen azt az ételt ők elkészítik, az alapanyag, sütés, stb. az étteremnek pénz, energia, stb. Tehát ők tényleg készítik, te meg otthagyod, nekik meg lesz egy feleslegesen elkészített ebédük/vacsorájuk.

2022. okt. 23. 08:08
 13/17 anonim ***** válasza:
72%
Igazad van kérdező.
2022. okt. 23. 08:11
 14/17 A kérdező kommentje:
Valóban nem tudom hogy felírták-e a rendszámomat, csak kijött utánam a pincér, nézett és írogatott valamit. Amúgy meg meddig kellett volna várnom?
2022. okt. 23. 10:36
 15/17 A kérdező kommentje:
Egy teli étteremben vagy egy nagyobb társasággal nem is akadnék fent azon, hogy ennyi időt vesz igénybe a kiszolgálás. Itt viszont az volt az érzésem, hogy szándékosan várakoztatnak. Ha meg valami gond volt a konyhán lehetett volna szólni, hogy előreláthatólag sokat kell várni. Egy rántott csirkemellet sültkrumplival meg salátával én is gyorsabban összedobok, pedig nem vagyok egy nagy szakács.
2022. okt. 23. 11:29
 16/17 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem már az kiverte a biztosítékot, hogy nem kértél italt, így gondolták, borravaló sem lesz.
2022. okt. 23. 11:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is igazad v,ha tényleg -ahogy írtad-az utánad jövők is megkapták a kaját.Remélem,többé nem mész oda!
2022. okt. 24. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!