A bolti tolvajoknak milyen büntetést lenne az ideális?
Szerintem aki yen hülyeséget lop, mint hajzselé, azt jobban kellene büntetni, mint pl ha egy zsemlét lop el.
Egyébként úgy tűnik az írásodból, mintha még te lennél felháborodva...
14.
Én mondtam a bírónak, hogy őszíntén 6 ezerért el akartam adni az egészet, erre azt mondta, hogy ezt nem vesszük jegyzőkönyvbe, mert ő már eltervezte, hogy figyelmeztetést ad és, ha ez jegyzőkönyvbe kerül, akkor továbbértékesítés miatt plusz még egy intézkedést pl 30.000 ft pénzbírságot ki kell szabnia, ezt viszont úgy, hogy mégegy tárgyalás stb. Azt mondta, hogy nem mondtam semmit kész. Kiadja a figyelmeztetést, az ma jogerős és vége, mindenki örül.
Rendes volt, mert mondom úgy gondolta, hogy nem keletkezett kár, mert sértetlenül visszaadtam a taftokat és visszarakták a polcra és nem megy itt bele nagyobb intézkedés büntetésbe, lesz@rja az egészet, mert az neki is plusz munka, figyelmeztet és kész. Nekem is jó, semmit nem kapok, a boltnak semmi kár nem lett, neki is jó, mert nem kell rajta tovább dolgozni. Ez egy piszlicsáré dolog volt, hamar lezárta a bíró, ő sem akar olyanból munkát, amiben semmi nem történt, továbblép, mert fontosabbak a komolyabb ügyek és le vannak terhelve, meg neki is jobb, ha a kávészünet nem 5 perc, hanem 20. Mindenki, ha nem fontos kevesebb munkát akar, ő is ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!