Azt figyeltem meg, hogy mindenki, aki már kint él és hazalátogat általában csak a pozitív oldalát emeli ki és az itthoniakban is az rögzül, hogy kint minden annyira szép és jó. Azt gondolom ez egyfajta önigazolás is, emellett Magyarországnak csak a negatív oldaláról beszélnek, mintha ha ez fehér-fekete történet lenne.
Én magam is voltam kint és nem éreztem azt a hihetetlen csodát, amit vártam. Nyilván jobb volt gazdasági meg világnézeti szempontból is, de nem annyival, mint amennyivel én eredetileg gondoltam. Ettől függetlenül még most is néha eljátszom a gondolattal, hogy milyen lenne kint élni, főleg a skandináv országok vonzanak. Viszont azt is érzem, hogy ez az egész kb olyan, hogy amennyit nyernék a réven, annyit vesztenék a vámon, mert az életem más területein lennék szegényebb.
Te így érzed, más meg teljesen mást érez ezzel kapcsolatban. Mindenkinek igaza van, úgyhogy nincs jogod megkérdőjelezni az ő nézőpontjukat, hogy számukra sokkal jobb külföldön, mint itthon. Ők így látják.
2021. júl. 31. 21:22
2/9 anonim válasza:
Akik külföldre mennek azok általában jobb helyekre mennek,tehát jobb élményeik vannak. Ha Afrikai országokból térnek vissza akkor biztos más véleményük lenne.
2021. júl. 31. 21:26
3/9 anonim válasza:
A legtöbben már úgy indulnak neki, hogy ott jobb lesz és mivel hozzáállás kérdése az egész, ezért tényleg úgy is érzik, hogy jobb. Aki úgy érzi, hogy Magyarországon jobb, annak itt jobb. Vannak akik önigazolás miatt mondják ezt, ahogy te is írtad és vannak néhányan, akiknek egyszerűen csak tényleg jobb.
2021. júl. 31. 21:33
4/9 anonim válasza:
ahogy mondtad "nyilván jobb volt gazdasági meg világnézeti szempontból is". hosszú távon ez számít a legtöbbet.
a negatívumok kb ugyanazok a külföldi létnek mint ami Magyarországon van, arról meg minek beszélni? esetleges negatívum lehet egyes embereknek a nyelvi akadály legyőzése, de én ezt inkább mindig izgalmas dolognak éltem meg.
ahhoz hogy valaki kiköltözzön, és úgy döntsön hogy hosszabb távon kint akar maradni pozitív, bátor attitűd kell, mert sokkal kevesebb a védőháló kint mint amit itthon a család és barátok tudnak adni. Szóval szerintem leginkább bizonyos hozzáállású emberek költöznek ki, akik kevésbé akadnak fent a negatívumokon és kevsébé panaszkodnak róluk és tartják fontosnak megemlíteni őket.
2021. júl. 31. 21:57
5/9 anonim válasza:
+1 dolog. Nem azok szokták a külföldet választani, akik itthon is fényűző jólétben élnek, hanem, pont azok, akik nem. Nyilván vannak, akik kalandvágyból mennek, ők egyértelmű, hogy dícsérni fogják a kint létet, aki gazdasági okból megy, annak meg nincs mit dícsérni az itthoni állapotokon.
2021. júl. 31. 22:46
6/9 anonim válasza:
Akiknek bejön és jobb munkával többszörösét keresi az itteni bérnek az ódákat zeng külföldről. Akinek meg nem sikerül és nagyobb sz@rba kerül kint mint itthon az csak átkozni fogja a percet is amikor megfordult a fejében hogy kimenjen. Most nem lényeges hol voltam,mit csináltam,de azt az ellenségemnek se kívánom! Bár magamat ismerve eleve borítékolva volt a kudarc,de sajna engedtem a rábeszélésnek! Meg is lett a következménye!
2021. aug. 1. 22:17
7/9 anonim válasza:
Én éltem Hollandiában 5 évet, a kereseten kívül semmi jobb ott mint itt. :)
2021. aug. 3. 11:48
8/9 anonim válasza:
Én meg azt nem értem miért számolják át Ft-ba a pénzt amit kapnak ha nem Ft-ba költik el hiába kap valaki Angliába 400e Ft-os fizetés ott annyi a minimálbér loszart se ér vele főleg hogy egy kocsog bevandorlonak is fogják mellé tartani
2021. aug. 4. 05:47
9/9 anonim válasza:
Szerencsétlen, ostoba emberek, akik valami miatt nem érzik jól magukat a bőrükben, és azért a szülőföldjüket, országukat hibáztatják.
Pedig minden gondjukat viszik magukkal, azok elől nem lehet megszökni.
Lehet, hogy anyagilag valamivel jobban járnak, átmenetileg, de
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!