Lehet nálam utcán kés?
Itt élek pár éve, mi ebben a furcsa?
Bármennyire is igazságtalan :
Első a futás
Második a gázspray
Harmadik a gázpisztoly-gumilövedékes
A második és harmadikhoz is csatlakozik az első, annyival kiegészítve, hogy míg a taknyával küzd addig telibe tudod talpalni a térdét, kulcscsontját, hogy ne legyen kedve utánad menni.
Az eredeti jogszabály ír egy ilyent:
(2) * Nem vonatkozik az (1) bekezdésben foglalt tilalom
b) azokra a rendeltetésszerűen munkavégzés, sport, hagyományőrző tevékenység, a vadászati törvény hatálya alá tartozó vadász által végzett vadászati tevékenység során vagy a szokásos életvitel körében használt eszközökre,
"a szokásos életvitel körében használt eszközökre"
Ez azt jelenti, hogyha én "nem" önvédelmi célra tartom magamnál a kést, hanem mondjuk mint evőeszköz akkor lehet nálam 8cm felett is? Nyilván, nem akarok machetaval enni, de szerintem érthető a lényeg.
13!
Ez már jogászkodás, ami nem rajtad múlik.
Főleg akkor nem, ha késelés (maradandó egészségkárosodást okozó súlyos testi sértés) miatt csücsülsz a Gyorskocsiban.
Kés hátrányai:
1.Nincs sok hatása,vagyis most nincs olyan hogy simán megrázod sokkolóval és esetleg a földön marad,akkor még jogi helyzetben is azt mondhatsák hogy önvédelem volt meg stb..
2.Visszamelőleg a 1-ső érvre,nincs semmi hatása,csak vágsz és szúrsz, vagyis nincsen az hogy most hogy összerogyon,ami azért ezért szart támadó a adrelaintól nem áll le és addig püfföl mint vér nem folyik.
És mivel késsel szúrni lehet,meg vágni,akkor semmi értelme.
3.Mi értelme ha úgyis börtönbe kerülsz?
Lehet nálad még kisbalta,macséta,vagy sima svájci bicska,de ha szúrkálásért bevisznek,akkor tuti lehetsz benne hogy kapsz 10 évet,meg hát az se jó ha fogán kiverik a vesédet..
Én amit mondok:
Inkább hordjál egy paprika sprayt,de ha ez se elég akkor egy multi szerszámot.
Vgay nemes egyszerűség:Futás,de nem árt ha előtte lefújod a támafott
"Inkább valami brutál gázspray, gázpisztoly, vagy gumilövedékes pisztoly legyen nálad, és a kezed ügyében."
gumilövedéskes az nem illegális az utcán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!