A dolgozó javára durván elszámolt végkieg visszakövetelhető-e bírósági úton? lezajlott ügy kíváncsi vagyok ki mit mond?
egy embert elküldtek, mivel sok éve ott volt járt neki végkieg is,
megkapta. de keményen elszámolták, mert 300.000el többet utaltak mint járt volna.
a cég nem vette észre. az embere nem szólt. majd hónapokkal később észre vették és felszólították utalja vissza. nem utalta. erre bíróság.
AZ ügy mára lezajlott, bírósági ítélet született.
Na kérdés!
Vissza kell fizetnie vagy sem?
Mondom: az ügy lezajlott.
jó, ez eddig 1 vélemény.
többiek?
gondolom, azzal akarsz vigéckedni, hogy a hülye bíró nem ítélte meg...
De ez semmiféle precedenst nem teremt, csak úgy mondom...
"De ez semmiféle precedenst nem teremt, "
én se állítottam ilyet... mivel Magyarországon nincsen predecensjog.. így értelme se lenne.
én egy adott ügy kimenetéről kérdezek.
"lyenkor a saját alkalmazottján követelhet aki a hibát elkövette."
Még ez sem igaz így, mert még rajta sem követlehet semmit. mert az összeg kifizetéséről a főnök egymaga rendelkezett méghozzá írásban, és bár nem ő utalt, de az ő rendelkezésére utaltak.
Na akkor elárulom a "titkot" amin a cég elhasalt.
300.000-el többet fizetett mint járt volna és simán visszakövetelhette volna.
csak sajnos pechére a kilépő papírokra is a 300-al magasabb összeget vezette fel.
mert ha papíron a helyes összeg szerepel és a valóságban tévedésből 300-al többet utal--> visszakövetelheti
de mivel a papíron is a 300-al több szerepel és ezt a kifizetést a főnök aláírta--> b***hatja.
De persze ezt a fő kérdés alatt nem írtad le, hogy a papírokon már eleve magasabb összeg volt... Ami lényeges pont.
És vártad a tromfolási lehetőséget...
Remélem, megvolt mára a kielégülésed. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!