Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fel tudnak engem jelenteni ha...

Fel tudnak engem jelenteni ha vissza veszem a profilomat amit én hoztam létre?

Figyelt kérdés

Pár évvel ezelőtt még mikor Szlovákiában éltem, eladtam egy PlayStation 4 konzolt valakinek. Az az igazság hogy eladtam a profilt is az illetőnek nagyjából 130 játékkal rajta (AAA címek is voltak rajta bőven), amiért kiszúrta a szemem 100 euróval. Többen is mondták, hogy több száz eurót is megért az a profil valójában, így olyan mintha semmit sem adott volna érte. A pénzt kézbe adta az illető. Majdnem mindent sikeresen a sajátjára alakított a profilon (email cím, stb...). Viszont a felhasználónevemet nem tudta át írni valószínűleg, mert a magyar ügyfélszolgálat rögtön látta hogy ez egy szlovák profil ami stimmel.

Tehát feljelenthet-e engem, ha én visszaszerzem a profilt, amit én hoztam létre? Egyik ismerősöm azt mondta, hogy most már ez az ő szellemi tulajdona. Ennyire egyszerű lenne? Profil visszavásárlásban biztosan nem lenne benne az illető. Most már magyar okmányaim vannak egyébként, az nem tudom mennyire nehezíti meg a dolgomat.

2022. okt. 13. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lopás, ha valakinek eladsz valamit, utána pedig az engedélye nélkül akarod visszaszerezni. Az lényegtelen, hogy mennyit ér, onszantadbol adtad el neki 100 euroert. A bíróság se találná életszerűnek, hogy te néhány év után jössz rá, hogy neked mégis kell,nem jogosan vette el.
2022. okt. 13. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért vehetnéd vissza? Beleegyeztél az adásvételbe, vagy kést szorított a torkodnak és követelte, hogy annyi pénzért add oda Neki? Miért Ő a hibás, ha Te az eladás előtt arra sem vetted a fáradtságot, hogy utánanéz mennyit is ér valójában? Ha meg tudtad, hogy olcsóbban akarja megvenni jóval az értékénél, akkor miért adtad el Neki?
2022. okt. 13. 16:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Azért adtam el neki, mert nem jártam utána eléggé. Most szeretnék vásárolni PlayStation 5-öt, így jöttem rá, hogy mégiscsak kéne. Mivel nem szeretném a játékokat újra megvásárolni. Nem volt szerződés az adásvételről, csak szimplán kezembe adta a pénzt.
2022. okt. 13. 16:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A kezedbe adta, Te meg az Ő kezébe a konzolt meg a profilt. Nem kényszerített rá. Attól, hogy nincs szerződés még becsület van. Ha elfogadtad a pénzt érte, akkor ennyi. Esetleg próbáld meg visszavásárolni Tőle.
2022. okt. 13. 17:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A szerződésnek nem kell írásbelinek lennie, szóbeli szerződés is létezik, sőt szimplán rautalo magatartás is, az pedig, hogy évekig nem jelentettel lopást, erősen rautalo magatartás.
2022. okt. 13. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:

profilt nem adhatsz el, ha kiderül bannolják a profilod

másrészt profilt nem veszünk, mert a profil tulajdonosa egyszerűen vissza tudja szerezni

írsz az ügyfélszolgálatnak hogy nem tudsz belépni

de ha pár éve volt, akkor mire fogsz hivatkozni, hogy eddig nem tűnt fel?

az ügyfélszolgálat azt is látja hogy mióta használja más

szóval ezt szerintem engedd el, és többet ne add el a profilod

2022. okt. 14. 09:20
 7/7 A kérdező kommentje:

"de ha pár éve volt, akkor mire fogsz hivatkozni, hogy eddig nem tűnt fel?"

Arra, hogy most szeretnék ötöst venni, és mióta eladtam, nem használtam.

2022. okt. 14. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!