Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Stiletto rúgos kés illegális...

Stiletto rúgos kés illegális europában?

Figyelt kérdés

Mindig is akartam egyet venni de ahogy látom amit árulnak igen kicsi pengéje van vagy egy rendes nem rúgos bicska ami Stiletto-nak álcázza magát. Az iz fontos számomra, hogy igazi jó minőségű olasz legyen, akkor is ha sokba kerül. Csak rossz helyen keresem vagy ezek be vannak-e tiltva?

Kezd már elegem lenni, hogy minden önvédelmi fegyvert betiltanak.

2022. okt. 12. 20:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Rugós kés tiltott közterületen.
2022. okt. 12. 20:57
 2/5 A kérdező kommentje:

Vásárolni bárki megvásárolhatja?

Csak 1 magyar weboldalt találtam eddig ami úgy tűnik, hogy árulja őket (igazit).

2022. okt. 12. 21:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát ha árulják, gondolom igen.

De utcán ha elkap vele a rendőr, el fogja venni és fel is jelent.

2022. okt. 12. 21:15
 4/5 A kérdező kommentje:

Eddig úgy látom, hogy kicsi a választási lehetőség ezekkel a késekkel kapcsolatban és nem tudom, hogy azért mert drága és nem kell senkinek vagy van ellene valami törvény. Nem értek vele teljesen egyet, hogy hordozni se szabad. Jogom van megvédeni magam ha szükségem lesz rá.

2022. okt. 12. 21:29
 5/5 anonim ***** válasza:

A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:

a) az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: felajzott íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli);

2022. okt. 12. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!