Becsület sértésért mennyire büntetik a vádlottat?
Sms, facebook írások és hangfelvétellel tudom bizonyítani h a testvérem azt állítja h a halott anyánk emlékét megszégyenítettem.
Olyasmik h én eltettem anyánk életbiztosítási pénzét-ami sose volt. a házbiztosítási pénzeket-ami szintúgy sose volt. Minden papírt hamisítok, feltöröm mindenk facebookat, emailját. Aztán h én lomtalanításban mindenki elött kidobtam anyánk parókáját, mert szegény rákban halt meg.
sok minden mással is vádol.
Minden rokon neki hisz. Hiába mutatok bàrmi bizonyítékot. papírokat. Még a parókát is hiába.
Az egész faluban megvetnek. Csak a legszárazabb több napos kenyeret, zsemlét adják vagy azt sem. Ilyesmik érnek engem.
Becsület sértésért mennyire büntetnék meg?
Az magánvádas eljárás. Be kell adni a bíróságra, fizetni kell egy rakás pénzt és majd évek múlva lesz valami. Sem addig, sem utána számodra nem változik semmi.
De kérdésedre válaszolva: kötelezhetik bocsánatkérésre nyilvánosan, lehet belőle némi pénzbírság vagy egyszerűen semmi.
Ez nem olyan hogy bemész a Polgár Jenő hivatalba és elmondod hogy neked száraz kenyeret adnak ezért a boltban szeretnél "feljelentést" tenni. Megkockáztatom, hogy egy beadványt nem fogsz tudni megírni.
Nah #1 mindent elmondtál.
Ott elakad a történet hogy a beadványához is ügyvéd kell, már nem törvényileg hanem mert nem tudja megírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!