Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Becsület sértésért feljelntést...

Becsület sértésért feljelntést tettem a rendőrségen, feltolják a bíróságra, azután mi várható?

Figyelt kérdés
Közterület felügyelők a szidalmazást simán végig hallgatták. Akik ócsároltak, azoknak egy szót nem szóltak, hogy nem is hozzájuk jöttek ki, hanem hozzám és menjenek a dolgukra. Egy fél csapadék elvezető árok betemetéséről volt szó és annak újboli , funkciójának helyreállításáról. A köztereseket tanúknak mondtam a rendőrségen. Letagadhatják , amit hallottak? Vajon kérhetek-e hazugság vizsgálatot? úgy értem magamra, hogy amit mondok az igaz. Nagyon súlyos becsmérelések hangzottak el, hallotta boldog-boldogtalan, de senki nemfog tanuként kiállni mellettem. Sokkot kaptam, hogy lehet 4 felnőtt 1 ellen? Agyrém. Fogadjak ügyvédet?

2022. szept. 16. 19:40
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
A rendőrség nem tolja fel a bíróságra, nem gyilkosság történt.
2022. szept. 16. 19:54
 2/9 anonim válasza:
100%
Mirol van szo pontosan? Meseld el kerlek kicsit erthetobben az elejetol a vegeig nagyvonalakban. Ki, miert es miket mondott rad? Ha csak az utcan osszevesztel egy csapattal akik nekialltak teged sertegetni az meg nem becsuletsertes, inkabb garazdasag. De szerintem nem lesz ebbol az ugybol semmi, a Magyar rendorseg ennel sulyosabb helyzeteket is a szonyeg ala sopor.
2022. szept. 16. 20:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

#1 de feltolja mert magánvádas

A kérdező meg vagy egy hisztis felnőtt, vagy gyerek…

2022. szept. 17. 01:49
 4/9 anonim ***** válasza:
80%
Ja de sok szerencsét a bíróságon mert ott magadat képviseled ergo ennyi ésszel kelleni fog az ügyvéd. Az meg nem ingyen van ám, főleg nem az 1 éves perben.
2022. szept. 17. 01:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Akik megsértették a becsületemet, beidézik a rendőrségre, meghallgatják őket? A bíróságon, ha arra kerül a sor, kinek a kérdéseire kell válaszolnom, ki a kérdező?
2022. szept. 17. 04:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Sanszos hogy a cselekmény nem bűncselekmény, még ha te azt is hiszed.
2022. szept. 17. 07:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Arról van szó, hogy magánvádas bűncselekmény (becsületsértés) esetén a bíróságon indul az ügy, és a sértett mind vádló (magánvádló) jár el az ügyész helyett.

A bíróság fogja kérelmedre elrendelni a nyomozást, ha szükséges, és minden a te indítványodra, kérelmedre tud és fog csak történni.

És persze ki kell fizetned az illetéket is.

2022. szept. 17. 08:54
 8/9 anonim ***** válasza:
*mint vádló "mind" helyett.
2022. szept. 17. 08:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a megerősítést
2022. szept. 18. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!