Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy lottozó megteheti ha egy...

Helpmepls1 kérdése:

Egy lottozó megteheti ha egy nyertes tippmixet nem adja meg a nyereményt és elküld egy másik helyre mellesleg volt elég pénze hogy kifizesse?

Figyelt kérdés
2 meg ugyan ezen a helyen a bankkártyás fizetést meg megtagadta megkérdeztem hogy miért talán rossz-e a terminál és mondta hogy jó csak nem fogadja el a kártyás fizetést. Ez jogilag lehetséges vagy nem? Előre is köszönöm a válaszokat
2022. okt. 10. 16:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Milyen kártyás fizetés? Nem ő fizetett volna neked? Azt készpénzben szokták odaadni, nem?
2022. okt. 10. 16:51
 2/13 anonim ***** válasza:
94%

Megteheti, hiszen megtette. Hogy jogosan tette-e meg az más kérdés.

Elméletben ahogy te felveheted a nyereményedet bármely lottózóban, ő is mondhatja, hogy menj már át egy másikba felvenni - bár (megint elméletben) neked ezt nem kell megtenni.

Jelezd a problémát a felettes szervének - kérd el a vásárlók könyvét és oda írd be. Nem tudja eltüntetni belőle, ettől nem kell tartanod. A másik lottózóban is megteheted vagy élhetsz panasszal úgy, hogy az interneten keresztül jelzed az esetet.

[link]

2022. okt. 10. 16:52
 3/13 anonim ***** válasza:
95%
Honnan tudod, hogy volt elég pénze kifizetni?Egyébként csak kis nyereményt fizetnek ki a lottózókban.
2022. okt. 10. 17:02
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Mennyit nyertél? Honnét tudod, hogy volt elég pénze? Megszámoltad mennyi van a kasszában?
2022. okt. 10. 17:26
 5/13 anonim ***** válasza:

Na látod, ezért van, hogy ha nagyobb nyereményt érsz el (akár csak pár tízezer forintnyit is), azt inkább normális Lottózóban érdemes bemutatni.

A kis csehóban a csaj úgyis azt fogja mondani, hogy "jaj, nincs nála ennyi pénz, a főnök most vitte el, stb, blabla", meg aztán ha ott vannak részeg elemek, még simán ki is tirhíthanak a csehóból és szétosztják maguk között a nyereményt - tutira biztos vagyok benne, hogy ilyen bármely kisebb lottóárusító helyen bekövetkezhet.

2022. okt. 10. 17:35
 6/13 anonim ***** válasza:
65%

Nyilvan ha nyertel 200kt es bementel a sarki kocsmaba ahol van lottozasi lehetoseg akkor ha nem tud kifizetni akkor atkuld mashova. Előfordul. Ez nem szabalytalan. Nem koteles ott tartani milliokat az elado hogy hatha bejon ma 5db nagynyertes (200k alatt)

Nem azert nem fizetett ki mert neki ez veszteseg(hisz megkapja ezt a penzt mert te nem tole nyered hanem az szrttol) hanem mert ha elviszed minden pénzét akkor nem tud visszaadni masnak.

A bankkartyas fizetest nem tagadhatja meg mas kerdes hogy ez ellen semmit nem tudsz tenni.

Mondjuk ha nagyobb tobb 10ks nyeremenyroo van azo olyan helyen valtjuk be ahol van forgalom. Pl benzinkút,vagy szrt lottozo.

2022. okt. 10. 18:27
 7/13 anonim ***** válasza:

6

"Nyilván, ha nyertél 200k-t"

Alap, hogy nem a sarki kocsmába mész be, és nem azért mert nem tud kifizetni, hanem, mivel amúgy is nagynyeremény, ezért papírmunka van vele; ez utóbbi pedig nagyon sok sarki kocsma és dohánybolt alkalmazottjának erősen feladja a leckét (az értelmi szint szempontjából)

Meg nyilván ott vannak a tivornyázók, akik elkezdenének kötekedni.

2022. okt. 10. 18:48
 8/13 anonim ***** válasza:
94%
200k alatt nincs papirmunka. Online terminallal ellatott hely azonnal kifizeti(ha kitudja)
2022. okt. 10. 19:17
 9/13 A kérdező kommentje:

Akartam egy új szelvényt venni és azt kártyával akartam fizetni

És onnan tudom h volt pénze mert mondta egyik embernek h mennyit tud fizetni

2022. okt. 11. 09:21
 10/13 A kérdező kommentje:
És összesen 8000 nyertem es elküldött oda ahol felraktam ott vegyem ki
2022. okt. 11. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!