Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki örököl,ha én meghalok? És...

Ki örököl,ha én meghalok? És ha a férjem is meghal velem? Lehetséges bármilyen úton módon,hogy a férjem családja megkaparintson valamit?

Figyelt kérdés
Saját lakásom volt már mikor a férjemmel összeköltöztünk. Abban is élünk a kislányunkkal. Illetve van 25% tulajdonrészem egy családi házban. (Örököltem)

2022. okt. 9. 20:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

A legtisztább megoldás a végrendelet.

A család jogasznak tudni kell, hogy mi kerülhet bele, úgy hogy a lányod örököljön de a férjed se legyen kizárva a haszonélvezetből ami a közös lakás után jár neki.

Nem egyszerű a jog, bonyolult, összetett dolog, ezért a pontos választ az ügyvédnél, vagy közjegyzőnél kapod meg.

2022. okt. 10. 07:40
 12/15 anonim ***** válasza:
22%

11: igen, ez tűnik a legtisztábbnak, ugyanakkor kb. olyan, mintha valaki fogamzásgátló mellett kotont is használtat a férjével. :-D

Ha egy gyermek van, teljesen tiszta a törvényes öröklés rendje.

Ha meg valami baleset történne, vagy meghalna a gyerek előbb mint a szülők, akkor így is úgy is a törvényes öröklés rendje lép érvénybe.

2022. okt. 10. 09:58
 13/15 anonim ***** válasza:
46%
Írj végrendeletet
2022. okt. 10. 10:59
 14/15 anonim ***** válasza:
48%

A saját lakásod külön vagyon maradt a másik, 25%-os vagyonnal együtt. Az 100%-ban a gyerekedé.

Ha a férjed hunyna el előbb, akkor az ő ingóságainak, és ha van, a különvagyonának ( kocsi, pénz stb), te vagy az örököse.

Ha te, akkor a férjed nem örökli az ingatlanvagyonodat, de haláláig haszonélvezője.

2022. okt. 31. 11:49
 15/15 anonim ***** válasza:
36%
Kevered utolsó a válás és az öröklés szabályait, öröklésnél nincs különvagyon.
2022. okt. 31. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!