Ki örököl,ha én meghalok? És ha a férjem is meghal velem? Lehetséges bármilyen úton módon,hogy a férjem családja megkaparintson valamit?
Irj egy végrendeletet amit hitelesittetsz egy ügyvéddel de nem tudom mi ennek a pontos menete
A mai világban sosem tudni, ne bízd a véletlenre!
Ha lenne gyerekem biztosan csináltatnék én is!
Alapvetően egyenesági öröklés van, tehát ha te meghalsz, a kislányod és a
férjed örököl mindent, ami a tiéd volt. A közösen lakott ingatlanon a férjednek haszonélvezeti joga lesz (akkor is, ha nincs benne tulajdonrésze). Minden más vagyonból a férjednek egy gyermekrész jár (tehát a te 25%-os örökölt tulajdonrészednek a fele a lányodé, a fele a férjedé lesz). Ha mindketten meghaltok, és a gyerek közös, akkor mindent a kislány fog örökölni, mint egyetlen törvényes örökös. Ha netán a férjednek van korábbi kapcsolatból gyereke, őutána ö is örökölni fog.
Az a lakás, amiben élsz, a lányodé, haszonélvezettel a férjed részére. Ha van(nak) további ingatlan(ok) is, akkor azt viszont a férjed és a gyerek(ek) egyforma részben öröklik. Tehát ahogy a 3-as írja, nálatok jelen pillanatban a 25%-os ingatlan rész ilyen, ezt a férjed és a lányod egyenlő részben örökölné. Onnantól, ha a férjed megörököl tőled bármit az ő halála esetén az ő törvényes örökösei fognak örökölni. Tehát ha vannak, a leszármazottai örökölnek mindent (a lányotok, illetve ha addig születik még gyereke mástól, akkor ők is egyenlő részben).
Ha ezt nem szeretnéd, akkor mindenképpen jogász kellene, aki tudja, ennek mi a megfelelő módja, hogy később ne lehessen ebbe belekötni.
Alapvetően egyenesági öröklés van, tehát ha te meghalsz, a kislányod és a
férjed örököl mindent, ami a tiéd volt
Mert a férj egyenesági rokon? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!