Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen támogatás jár?

Milyen támogatás jár?

Figyelt kérdés
Lakhelyet váltok egy jobb élet reményében.Ahol eddig laktam,ott munkanélkülin voltam,mert megszűnt a munkahelyem.Sajnos nem találtam másikat.Viszont úgy döntöttem,hogy elköltözöm és egy másik városban próbálok szerencsét.Lesz ott is állandó lakcímem,mert átjelentkezem teljesen.Milyen támogatások járnak,míg nem találok munkát?
2010. szept. 27. 10:14
 1/6 anonim ***** válasza:
11%
Például szedhetsz csikket a buszmegállóban. Ja és ha valaki lakóhelyet vált ott mindig több üres üveget is dobnak a kukába.
2010. szept. 28. 00:06
 2/6 anonim ***** válasza:

hát ez sok mindentől függ ám ...

(első te pedig ne kötözködj kapásból ....)

De ha ott kitöltötted az álláskeresési támogatás idejét, akkor itt már csak rendszeres szoc. segélyre vagy jogosult, de azt meg köthetik feltételekhez (na ez a gyakorlatban nem mindig sikerül, de elviekben így van).

Már csak azért se szóljuk le így, ahogy az első, mert én is ismerek pl 4 egyetemi diplomás embert, aki jó ideje munkanélküli, és vicces lenne cigicsikket szedetni vele, nem értem, miért mindjárt a legalja munkát adnátok annak, akiről azt se tudjátok, milyen képzettségű és végzettségű. Ez a kérdés nem olyan egyszerű, mert felmerülnek komoly problémák. Nem véletlenül van (vagy volt legalábbis) az a szabály is, hogy csak egyel alacsonyabb iskolai végzettséggel járó munkát köteles elfogadni, azaz ezt sok helyen úgy értelmezték, hogy az egyetemi diplomások főiksolai diplomával járó munkát, de máshol meg úgy, hogy az egyel alatta levő fokozat az érettségi. Ezt magam is tapasztaltam, és jogászok se nagyon tudták értelmezni ezt a jogszabályt, mindenesetre közel sem olyan egyértelmű, ennyi biztos.

Úgyhogy nem ismerem a helyzeted, de rendszeres szoc. segély meg egyéb támogatások lehetségesek (fűtés, gyógyszer ... stb).

2010. okt. 3. 07:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Elmehetnél dolgozni és akkor önmagad támogatnád.
2010. okt. 3. 11:25
 4/6 anonim ***** válasza:

", miért mindjárt a legalja munkát adnátok annak, akiről azt se tudjátok, milyen képzettségű és végzettségű."

Mert munkanélküli, és ez nem végzettséghez kötött.

2010. okt. 3. 11:26
 5/6 anonim ***** válasza:

11:26

ez baromság!

2010. okt. 3. 13:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm annak,aki értelmes választ adott!
2010. okt. 5. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!