Mi ez az új rendelkezés, hogy aki "16 évig nem műveli" a termőföldjét, az átszáll az államra?
Vagy csak rémhír?
Tudja valaki melyik jogszabályban van?
Köszi a segítséget.
Vagyis, ha nekem van egy földem, ha nem művelem, akkor 16 év múlva én átszállok az államra?
Vagyis az állam én leszek?
5, igen?
Tehát ha neked van egy tulajdonod, de nem használod, akkor teljesen okés, hogy átszálljon az államra? Nem megveszik tőled, hanem átszáll..
Egyébként hol van bejelentve, hogy a földedet műveled-e vagy sem? Vagy elveted a krumplit aztán bemész az Ispán Jenőhöz a hivatalba, hogy lejelentsd?:D
6:
1. Igen, okés.
2. Lászik, hogy nem értesz a mezőgazdasághoz, csak akkor minek szólsz bele.
Igaza van az 5-ösnek.
Ausztriában három év után elbirtokolhatják a földet, az ókori rómában ehhez elég volt két év is.
Nálunk 10 év volt az elbirtoklási idő, amit a gyurcsány féle kormány* tolt ki 15-re, hogy az állami földeket ne birtokolhassák el. Tehát-szerintük- inkább a suttyó államé maradjon, mint azé, legyen, aki műveli is.
*A fidesz még náluk is nagyobb patkány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!