Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt megtehetem legálisan?

Ezt megtehetem legálisan?

Figyelt kérdés
Egy szobát bérlek alapitványon keresztül. Rezsit kell fizetni. Számlákat sosem mutattak nekünk, azt akarják hogy bemondás alapján fizessünk. Nem is akarnak számlát mutatni. Most jött a postaládába egy MVM számla. Mint ott lakó, fizető ügyfél megnézhetem a számlát? Esetleg a főbérlő engedélyével?
2022. szept. 20. 14:56
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Rajta kell, hogy legyen a címzett. Ha nem a te neved van rajta természetesen nem bonthatod fel.
2022. szept. 20. 15:00
 2/4 A kérdező kommentje:
De akkor mi alapján fizetek, ha nem mutatnak, és nem látok számlát? Csak bizalmi alapon?
2022. szept. 20. 15:02
 3/4 anonim ***** válasza:
96%

Ahogy írtad, bemondásra fizetsz.

Jogod van ezt nem megtenni és kérni, hogy előbb mutassák a számlát. Nekik meg joguk van erre azt mondani, hogy akkor keress más szállást.

A kérdés az neked kell jobban az ő szobájuk az általuk kért bérleti díjért vagy nekik kell jobban bérlő aki kifizeti ezt a bérleti díjat.

2022. szept. 20. 15:21
 4/4 anonim ***** válasza:
93%
#3 tökéletesen leírta
2022. szept. 20. 15:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!