Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem voltam még ilyen helyzetbe...

Nem voltam még ilyen helyzetben, de most hamarosan leszek. Miutan meghal valaki miket kell intezni , milyen sorrendben es hol?

Figyelt kérdés
2022. szept. 17. 07:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Halotti anyakönyvi kivonat nélkül lényegében semmit nem tudsz tovább intézni, - az legyen az első, aminek utána jársz.

Aztán - ha a legközelebbi hozzátartozók egyike vagy, - érdemes felvenni a kapcsolatot a kapcsolatrendszerben veled azonos fajsúlyú emberekkel és megbeszélni velük a temetés részleteit, - helyét, módját, költségek, teendők elosztását. Ha van mit örökölni, akkor általában az szokott a leghúzósabb lenni, - sajnos ebben a témakörben szoktak a legnagyobb nézetkülönbségek, perpatvarok keletkezni (a kegyelet minden szikráját kioltva). Utána kell járni a végrendelkezés tartalmának is, - amennyiben hagyott ilyet hátra az elhunyt és vár rád még - vélhetően - egy örökösödési tárgyalás (vagy nem tudom, hogy most éppen milyen fantázianéven fut ez a rituálé). Az elhunyt telefon, internetkapcsolatait is le kell zárnia valakinek, - értesíteni az elhunyttal kapcsolatban állt embereket a hírről és belátásod szerint alakítani az érintett kapcsolatot.

Utána kell járni annak is, hogy a szolgáltató szektorban kivel, milyen kapcsolatai voltak az elhunytnak és rendezni kell azokat, - lezárni, tartozásokat rendezni, számlát megszüntetni (és nem jut eszembe most, hogy van-e még valami, ami ide tartozik). Nagyjából ezekbe futhatsz, amelyek nem kerülhetőek ki.

2022. szept. 17. 08:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia,

Köszönöm szépen, hogy írtál! Sokat segített a leírásod.

Igen, közeli hozzátartozóm, apukám.

2022. szept. 17. 08:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha a temetésre gondolsz akkor gyakorlatilag semmit. Apám hogy meghalt mindent a temetkezési vállalkozó intézett, nekünk csak menni kellett a temetésre. És persze fizetni. Utána várni a hagyatékit.
2022. szept. 17. 08:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1+: Fogadd együttérzésemet - ismeretlenül is!

-Tegnap voltam én is egy középszintű ismerősöm temetésén...

Ezt nem azért írtam, hogy részvétnyilvánítást csikarjak ki, hanem arra utalásból, hogy sajnos gyakorlatban vagyok a kérdéskörben. :(

2022. szept. 17. 08:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!
2022. szept. 17. 12:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!