Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A fagyállós gazda tárgyalásán...

A fagyállós gazda tárgyalásán miért nyomtak riasztót?

Figyelt kérdés
Balhé volt a tárgyaláson, a vádlott felé indult egy idősebb ember és szidta, majd egy nő is odament valamit mondott neki. A videón csak azt láttam, hogy a bizt. őr kíséri ki a tanút, közben riasztó hanga hallatszik. Miért nyomták meg a riasztót, ha nem volt tettlegesség?

2022. szept. 16. 18:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
5%
Utolsó biztosan nem szedtél le gyermek korodban egyetlen almát sem a határban álló fáról?
2022. szept. 16. 21:58
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

9.

"Ez önbíráskodás volt. Ülnie kellett volna. Nem fegyveres rabló, vagy szatír volt a srác, csak egy helyi alkesz. Ezért a lopásért maximum pénzbüntetés járna, nem halálbüntetés."

Nem tudtam, hogy valaki a saját telkén ne rakhatna fagyállót, vagy bármi mást egy borosüvegbe, vagy akármibe is. Talán inkább nem kellett volna a tolvajnak sorozatosan visszajárnia, és akkor nem hal meg. Ha valaki tilosban jár, akkor ne csodálkozzon, hogy véletlen baleset éri.

2022. szept. 16. 21:59
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

A fagyállót abban tartja amiben akarja. Ennyi erővel mindenkiből vádlott lehetne. A betörő megtalálja a gyógyszeresszekrényt azt gondolja finom cukorkák. Borosgazda...borosüvegek vannak, ezt használta a fagyálló tárolására.

Az idős ember mit mondjon az árván maradt unokájának? Egyszerű a válasz: ne tévedj rossz útra, és ne lopj mint az apád!

2022. szept. 16. 22:36
 14/17 anonim ***** válasza:
95%

#11 Egyrészt nem.

Másrészt a határban álló fát ne hasonlítsuk már a RENDSZERES betöréses lopáshoz és mások SZÁNDÉKOS és RENDSZERES megkárosításához, köszi.

2022. szept. 16. 22:43
 15/17 anonim ***** válasza:
80%

"Utolsó biztosan nem szedtél le gyermek korodban egyetlen almát sem a határban álló fáról?"

Nem! Mert vannak szüleim akik megtanították, ami nem az enyém azt nem szabad elvenni!

2022. szept. 16. 22:48
 16/17 anonim ***** válasza:
97%

Illetve akárhogy nézem, nem ugyanaz, hogy gyerekként leveszel 1-2 almát a fáról, vagy felnőttként odamész és leszüreteled a fél almáskertet.

Nekem erre a kedvencem az volt, amikor a TV-ben riportot adtak le egy lopós bűnöző cigánnyal, aki azzal jött, hogy "maga talán egy virágot sem lopott még el?". A riporter meg simán határozottan rávágta, hogy nem :D

2022. szept. 16. 22:49
 17/17 anonim ***** válasza:

A kérdés régi, de azért két dolgot hozzátennék:

A gazdának kertészmérnök végzettsége volt, így pontosan tudnia kellett, hogy a fagyálló az általa alkalmazott mennyiségben halált is okozhat...

Valamimnt megállapította a bíróság, hogy NEM VOLT a gazda részéről rendőrségi feljelentés.

Egyébként a halott tolvaj apja ment neki a gazdának a tárgyalóteremben, ezért kellett a pánikgombot nyomni.

(megjegyzem, én magam 5 évig tárgyaltam büntetőügyeket a járásbíróságon úgy, hogy nem tudtam, hol van a pánikgomb..)

2023. okt. 4. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!