Tarthat irodai dolgozókat egy cég totál fűtetlen épületben?
A főnök előre szólt, hogy semmiféle fűtés nem lesz, ha bejön a fűtési szezon. így kalkuláljunk.
Irodai munkakörnyezet, bérkönyvelés.
Egész nap ülés a sz.gépek előtt.
Megteheti ezt a főnök? Hogy teljesen fűtetlen épületben tart?
Tavaly a téli karácsonyi leálláskor 1 hétig nem volt fűtés, és amúgy is mindenki otthon volt szabin de egy iratcsomóért be kellett menni és 5 fok alatt volt a belső hőfok.
Most ez vár ránk november -március közt?
"szellemi munkához a munkáltató köteles 20-22 Celsius-fokot biztosítani."
És a magyar államra ez nem érvényes akkor? mert Zorbán bejelentette hogy 18 fok lesz a közintézémyekben és ott is szellemi munka folyik.
akkor ez hogy is van?
A jelenlegi törvények szerint nem, de azokat a törvényeket bármikor módosíthatják.
Különban is kevés a covidos, kell egy kis megfázáshullám, amire rá lehet fogni majd a covidot újból.
"ne menj be nem fog neki melozni senki."
Naiv vagy. Aki nem megy be azt kirúgják. És lesznek olyanok akik kékre lilára fagynak majd benn de akkor is bemennek mert nem veszíthetik el az állásukat, mert az utcára kerülnek.
5.
Engem is ezzel ijesztegettek, hogy majd kirúgnak, de nem dőltem be és még ott vagyok! Aki bedől megérdemli.
Én egy fizikai munkakörben megtagadtam a munka felvételét mert acélbetétes bakancsot ír elő a szabályzat és a hatályos jogszabály is, ezt a cégnek KELL adnia de nem adott.
És ugye veszélyes hely gépek targoncák jönnek mennek ha egy rámegy a sportcipős lábadra életre lesántulsz. ezért kell az acélbetétes.
de nem adtak.
Mondtam akkor majd ha adnak felveszem a munkát addig meg leülük az öltözben és várok.
fél óra múlva papírokkal utolsó fizetésemmel a kezemben épületen kívül voltam..
A jogszabályok mi?
"A jogszabályok mi?"
Hát nem bedurcizni kellene, hanem értesíteni az illetékes hatóságokat a szabálytalan és veszélyes munkakörülményekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!