Ez robbanás vagy csak simán pukkasztás volt?
Kb. 25-26 éve nagymamáméknál nyaraltam nyári szünetben, falun kertes házban. Van az az aszthma spray, egy olyan kis spray, mint egy szilva vagy annál is kisebb. Teljes tele volt még. Az udvaron szalonnát sütöttünk, a tervem nem mondtam senkinek, majd utána elmentünk a tűztől enni a szalonnát. A tűz még égett, beledobtam a sprayt, nem látta senki, egy kis idő múlva pukkant olyat mint állat, sokkal nagyobbat szólt mint egy kis zöld petárda. Kijöttek a szomszédok, azt hitték, hogy a gáz robbant fel. Mamám nagyon szomorú lett, papám is leszidott, de ő nem annyira. Állítólag lefehéredtem úgy megilyedtem én is. Volt egy haragos szomszéd, aki kihívta a rendőröket, kijöttek, de sz@rtak rá. Mikor mondtuk, hogy csak egy sprayt dobtam a tűzbe az pukkant, csak óriási hanggal, ráadásul magánterületünk volt, csak egy szóbeli figyelmeztetést kaptam, azt mondták a rendőrök, hogy többet ilyet ne csinàljak, mamáméknak meg, hogy figyeljenek az unokájukra, azt elmentek. Akkor még ált. iskolás voltam, azt hittem elvisznek a rendőrök, de csak az történt, amit leírtam.
A mai jogszabályok szerint, ha valaki ilyenekkel szórakozna robbanás, pukkanás vagy milyen cselekménynek könyvelnék el? Garázdaság is lehetne?
Valamint ezelőtt egy jó 25-27 éve minek számított, ha ügy nem lett belőle?
Persze első-utolsó volt, soha nem tennék ilyet mostmár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!