Mennyi idő alatt tudnánk meg, ha felrobbanna a zaporizzsjai atomerőmű? Mennyi idő alatt jutna el hozzánk a híre?
Ma már elég hamar kiderülne az internetnek köszönhetően.
1 órát saccolnék mire egy átlag magyar internet használóhoz eljutna.
Olvastam már egyébként ilyen atomrobbanás-survival tanácsokat is. :) Ilyenek, hogy az első pár óra, pár nap a kritikus, akkor kell nagyon fedezékben lenni, mert a sugárzás utána elkezd csökkenni, folyamatosan feleződik a radioaktivitás mértéke... Csak mondjuk ez egy atombombánál még igaz lehet, de egy felrobbant atomerőműnél, ami folyamatosan okádja ki magából a radioaktív cuccot, már nem annyira...
Fedezék: lehetőleg föld alatt, minél vastagabb bentofallal körülvéve, ablakokat, ajtókat körbe ragasztószalagozni, hogy ne jusson be a radioaktív por... tök izgi dolgok ezek egyébként.
Rettegés kimaxolva... Túl sokat Stalkereztél.
"Erről az jutott eszembe, amikor Kim Jong Un robbantott egy nagy földalattit Észak Koreában és az egész világon lehetett érezni - én is éreztem."
Ez kizárt, azt te nem érezhetted.
#6 "Túl sokat Stalkereztél" - Honnan tudtad? XD Call of Pripyat az egyik kedvencem :D
És de, tényleg éreztem. Pár éve volt, az egész világon lehetett érezni. Keressek forrást?
Sugárzás mérő... xD
Igen, az oroszok/ukránok arról híresek hogy hiteles adatokat közölnek.
"És de, tényleg éreztem"
Nem, nem érezhetted. Ahhoz akkorát kelkett volna durrantaniuk Kiménkek, hogy egy darab kiszakadt volna a bolygóból.
A 10 000 kilométerekkel közelebb lévő földrengésből sem érzel semmit, pedig ott jóval nagyobb energiák vannak, mint egy pár tíz kilotonnás robbantásnál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!