Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most belépő egészségügyi...

Most belépő egészségügyi dolgozónak (kórházi ápoló) kötelező-e a covid elleni védőoltás? Ha nem, hol található ez a rendelet?

Figyelt kérdés
2022. aug. 31. 06:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
petiz8 az utánad válaszoló leírta a lényeget.
2022. aug. 31. 08:44
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
#11 Látod ez a gond! Hogy a hozzád hasonlónak nincsenek önálló gondolatai, csak a mások által szajkózott, neked tetsző hülyeséget adod tovább!
2022. aug. 31. 09:39
 13/20 anonim ***** válasza:
20%

#7 Így van. Nem értem azokat akik még most is tagadásban élnek

Ez egy új járvány,sok minden tévedés volt amit akár orvosok, akár más döntéshozók gondolták, tették, mert nem ismertük. Az oltásról is hittük hogy védeni fog a fertőzéstől, de ez sem igaz. Csökkenti a fertőződés esélyét, ez viszont igaz. És főként védi azt aki be volt oltva. Családtagomnak még nem volt ere lehetősége, de én is átéltem rajta, nagyon rossz volt, oltatlanul valószínűleg én se éltem volna túl.

Csak kötelezővé nem szabad tenni az egészségügysek kivételével, mivel most már tudjuk hogy úgy is megfertőződhetnek. Őket még a maguk védelmében.

2022. aug. 31. 10:48
 14/20 anonim ***** válasza:
45%
Érdekes hogy aki oltott az mind meghalt volna ha nem lett volna az :D
2022. aug. 31. 13:02
 15/20 anonim ***** válasza:
38%
#14 Nem "érdekes" hanem tapasztalat alapján leírt saját közlés. Még életemben nem voltam ennyire rosszul és konkrétan nem voltam biztos benne 2 napig, hogy túl is fogom élni. Miközben nem volt külsőleg rosszabb mint más betegség, nem volt extrém lázam, nem fulladtam. Napokig magas láz, 2 nap 39-40°C között és mellette mindaz amit más is átélt. De teljesen más volt belülről, pedig minden ősszel elkapom az aktuális megbetegedést. Azok soha nem viseltek meg ennyire, nem fájt ennyire, nem érezte ennyire a halál fenyegetését - sőt, ott semennyire. Csak hogy beteg vagyok.
2022. aug. 31. 14:34
 16/20 anonim ***** válasza:
74%

Nem kötelező, a nyáron sunyin megszüntették. Viszont életbe lépett megint a készültség és erre hivatkozva a munkáltató elrendelheti, ha akarja saját hatáskörben! Tehát ha covidióta oltásnáci akkor kérni fogja, ha nem akkor simán felvehet nélküle.

[link]

2022. aug. 31. 14:53
 17/20 anonim ***** válasza:
61%
Ha nem kaptad volna meg se lett volna rosszabb. Amúgy meg azért mert te gyengébb vagy nem kell másokra eröltetni.
2022. aug. 31. 15:13
 18/20 A kérdező kommentje:

16/17 köszönöm szépen, én is így hallottam, csak nem találtam róla infót.

Azt bírom, hogy mindenhol, de főleg ápolókból óriási hiány van,sok osztályt zártak be,szüntettek meg, de aki becsülettel,hivatásból tenné a dolgát, azt meg nem hagyják...

2022. aug. 31. 17:55
 19/20 anonim ***** válasza:
59%
Én ezt egyenesen bűncselekménynek tartom, létszükséglet gyermekellátás, szülészet szűnik meg pusztán a kibírhatatlan létszámhiány miatt és elutasítanak oltatlanság miatt eü-ből dolgozókat? Egy olyan oltás miatt ami nullára gátolja a fertőződést és a megbetegedést is? Hihetetlen ami zajlik! Amúgy rengeteg eü dolgozó csapba oltott. És olyanokról is tudok akik oltatlanul dolgoznak mert egyszerűen nélkülözhetetlenek. Ők ketten kiléptek a kötelezés miatt és visszahívták őket idén. Amit én tennék az az, hogy körbeküldeném a jelentkezésemet az intézményeknek amiben kiemelném, oltás kizárt, de a súlyos létszámhiányra való tekintettel jelentkezem, tisztában vagyok vele, hogy az intézménynek jogában áll eltekinteni tőle. Aztán legfeljebb nem válaszolnak.
2022. aug. 31. 18:20
 20/20 anonim ***** válasza:
67%
Az oltakozás miatt hagytam ott az e.ü.-t és mentem el rendőrnek. Kb egy éve megfenyegettek, hogy kirúgnak, ha nem otakozok és egy tanárt vagy egy betanított takarítót tesznek a helyemre! Oltakozás, minden megvolt. 5 hullámot csináltam végig és közlik, hogy a 4.-et... mondtam is elmennek a ... hova, de tű nem ér hozzám többé. Mocskos patkányok. Majd 10 évvel rendelkező szakápolót akartak lapátra tenni. Mellesleg több, mint egy évet úgy csináltam végig, hogy a méreg nem volt még kötelező. Nem leszek újra ápoló, ráadásul E3-ban minimálbért kaptam! Hülyének néztek sokan miért mentem rendőrnek! Elárulom, a családban rengeteg rendőr van és ők húztak ki a gödörből, mert annyira belebetegedtem, hogy a szaktudásom ellenére ki fognak rúgni, hogy már csak ez az egy opció volt. A pszichológusnak megmondtam: a következő nem munka váltás lesz, hanem öngyilkosság, mert jogokat felrúgván pofátlanul egy felépített életet akartak elvenni az oltakozás miatt!
2022. szept. 24. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!