Ha az esti behatolót jobb híjján megszórom a 4.5mm bb
lövedékes légpisztollyal egy teljes tárral ami 20 db,
lehet valami következménye?
Figyelt kérdés
Oké hogy nem sokat ér, de 150m/s acél golyókkal azért csíphet arcon, nyakon, vagy vádlin. Feljelenthet? Mi van ha azt mondom hogy este kimentem célba lőni, de nem láttam hogy valaki bejött az udvarunkra?
(2) A jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha az a védekező életének kioltására is irányult volna, ha
a) azt személy ellen
aa) éjjel,
ab) fegyveresen,
ac) felfegyverkezve vagy
ad) csoportosan
követik el,
b) az a lakásba
ba) éjjel,
bb) fegyveresen,
bc) felfegyverkezve vagy
bd) csoportosan
történő jogtalan behatolás, vagy
c) az a lakáshoz tartozó bekerített helyre fegyveresen történő jogtalan behatolás.
2022. aug. 30. 00:05
2/9 anonim válasza:
Lehet.
Az, hogy felbosszantod a támadót, és ha egyébként eredetileg nem is tervezte volna, de ezek után jó eséllyel agyonüt.
Szóval felejtsd el ezt a röhejes BB gun témát.
A fidesz egyetlen jó intézkedése 12 év alatt az volt, hogy a nagyon durván a bűnözők oldalára billenő mérleget egy kicsit visszább billentette - nem eléggé, de legalább egy kis javulás lett a jogban.
Részletekért lásd #1-es választ - de a lényeg az, hogy ha az otthonodban rádtörnek, akkor már gyakorlatilag bármilyen eszközzel védekezhetsz, anélkül, hogy mérlegelned kellene.
2022. aug. 30. 01:14
3/9 anonim válasza:
Azért kemény, hogy egy légfegyver mekkora magabiztosságot ad egyes vérpistikéknek... Valahol félelmetes.
2022. aug. 30. 06:27
4/9 anonim válasza:
bűnözők oldalára billenő mérleget egy kicsit visszább billentette"
Mert ők lettek a legnagyobb bűnözők.
2022. aug. 30. 07:33
5/9 anonim válasza:
Lehet. Felbaszod és agyon vér. Ha mazlid van poénnak veszi kinevet és csak félig ver agyon.
2022. aug. 30. 16:53
6/9 anonim válasza:
Ha JHP-t használsz egy lövés után sem fog már semmit csinálni a fekvésen kívül
2022. aug. 31. 07:47
7/9 A kérdező kommentje:
Mint írtam tudom hogy nem ér túl sokat. De ha csak arcra lőnék vele (nyílván arra céloznék és nem lábra) és kilőném a szemét vagy mindkettőt, akkor ha feljelent lehet bajom belőle? Honnan tudtam volna hogy idegen jött be éjjel a sötét udvarra? Én csak kint célbalőttem a sötétben. Este? Hang alapján próbáltam a konzervdoboz lövészetet. Az nincs tíltva. 2 pisztolyom van tehát 40 db lövés lenne.
2022. aug. 31. 18:48
8/9 anonim válasza:
Nem jelenthet fel érte. Ha sikerül kilőnöd sötétben stressz helyzetben a szemét..... Hát végül is Luke is telibe találta a Halálcsillag sérülékeny pontját. Csak hát ő Jedi volt. Te is Jedi vagy kérdező?
2022. aug. 31. 18:57
9/9 A kérdező kommentje:
Egy puhafedeles könyvön tesztelve kb 3 méterről a 37-ik oldalon állt meg az acél golyó. Üres kutya/macska konzerves dobozon 10 méterről simán keresztül megy. Hát én nem állnék elé, max 5 pulóverben nagykabátban bukósisakban. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!