Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A jogosítványt nem kellene...

A jogosítványt nem kellene belföldön minden ügyintézésnél elfogadni?

Figyelt kérdés

Még általános iskolában kaptuk az első személyit, azzal csináltam meg a jogsit 18 évesen, utána ki is dobtam pont ezért, mert belföldön elfogadják és el is kell fogadniuk a jogsit. Soha nem volt problémám vele az elmúlt 16 évben egészen máig. Egy ingatlant örökölnék, de nem hajlandóak a jogsit elfogadni. Öröklésnél kell az adókártya is és az adókártya hátára az van írva személyi igazolvánnyal érvényes. Én hiába magyaráztam, hogy de a vezetői engedély és az útlevél is személyi igazolványként használható, ez a három dokumentum használható belföldön személyazonosításra, kötötték az ebet a karóhoz. Hiába mondtam azt is, hogy arról én nem tehetek valami idióta annak idején a formaszöveget az adókártyán nem úgy fogalmazta meg -személyt azonosító okmány-, hanem személyi igazolvány. El kell fogadniuk akkor is. És nem, elzavartak a fenébe.

Én pedig nem fogok személyit csináltatni. Kérdésem tehát, hogy nekik van igazuk és ilyen esetben valóban nem használható a jogosítvány vagy keressek más jogi segítséget akivel meg lehet velük értetni, ha ők a hülyék?

2022. aug. 29. 18:34
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdés ki mit nem akar elkövetni, hanem nem kívánom megadni az ujjlenyomatot és pont, a jogosítvány pedig nem ideiglenes személyi, hanem jogszabályban pontosan megfogalmazott személyazonosításra alkalmas okirat így alkalmas adókártya érvényesítésére is, de valahogy nem lepett meg az itteni kommentek szintje, egyszerűbb ha keresek ügyvédet aztán maximum lemondok az ingatlanról rákényszerülve nem vagyok.
2022. aug. 30. 06:21
 12/18 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk ez erősen megkérdőjelezi a belátási képességeidet, hogy inkább lemondasz egy értékes ingatlanról, mintsem csináltass egy személyit... :-D
2022. aug. 30. 08:36
 13/18 anonim ***** válasza:
78%
hű, nagyon menő 🤣 egy mondatot nem bír értelmezni, és ő beszél színvonalról... Személyi igazolvánnyal érvényes irat az adókártya. Nem személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal, hanem személyi igazolvánnyal. A kettő nem ugyanaz. Nem, a jogsi valóban nem ideiglenes személyesi igazolvány, hanem gépjármű vezetői engedély. Egyéb kérdés...?
2022. aug. 30. 17:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
13, abban igaza van, hogy jogszabály szerint nem kötelező, hogy személyid legyen
2022. aug. 30. 19:49
 15/18 anonim ***** válasza:
73%
Igen, de sehol nincs előírva, hogy kezeljék úgy a jogsit, mint a személyit.
2022. aug. 30. 19:59
 16/18 A kérdező kommentje:

A tanulság megvolt, ha problémám van célszerű az adott hivatalhoz fordulni, mert itt csak jókedvet lehet szerezni néhány embernek. Egyébként el kell fogadniuk, felhívtam a Kormányablak infóvonalat. Ott említették a védettségi igazolványt is, hogy amiatt is sokan keresik őket ugyanezen ok miatt és igen, simán beírják a személyi igazolvány száma helyére a jogosítványét. Ugyanazt a jogszabályt sorolta végig amit én is tudtam a személyazonosításra alkalmas okiratokkal kapcsolatban...

Akkor most jön az, hogy az ügyvéddel nyilatkozatot kell írni miért a jogosítvány van benne és miért kötelesek elfogadni a nyomorult földhivatalban a Mancinénik.

Aztán lehet, hogy pont olyan ügyintéző lesz aki amúgy is elfogadná, és feleslegesen fizetek 40+Áfát az ügyvédnek a papírmunkára. Imádom ezt az országot, tökéletesen illeszkedik a jogalkotása az emberek szintjéhez.

2022. aug. 30. 20:52
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem kötelező a személyi, csináltathatsz útlevelet is.
2022. szept. 1. 09:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Mi lett a vége, kérdező? Hogy oldottad meg?
máj. 5. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!