A jogosítványt nem kellene belföldön minden ügyintézésnél elfogadni?
Még általános iskolában kaptuk az első személyit, azzal csináltam meg a jogsit 18 évesen, utána ki is dobtam pont ezért, mert belföldön elfogadják és el is kell fogadniuk a jogsit. Soha nem volt problémám vele az elmúlt 16 évben egészen máig. Egy ingatlant örökölnék, de nem hajlandóak a jogsit elfogadni. Öröklésnél kell az adókártya is és az adókártya hátára az van írva személyi igazolvánnyal érvényes. Én hiába magyaráztam, hogy de a vezetői engedély és az útlevél is személyi igazolványként használható, ez a három dokumentum használható belföldön személyazonosításra, kötötték az ebet a karóhoz. Hiába mondtam azt is, hogy arról én nem tehetek valami idióta annak idején a formaszöveget az adókártyán nem úgy fogalmazta meg -személyt azonosító okmány-, hanem személyi igazolvány. El kell fogadniuk akkor is. És nem, elzavartak a fenébe.
Én pedig nem fogok személyit csináltatni. Kérdésem tehát, hogy nekik van igazuk és ilyen esetben valóban nem használható a jogosítvány vagy keressek más jogi segítséget akivel meg lehet velük értetni, ha ők a hülyék?
A tanulság megvolt, ha problémám van célszerű az adott hivatalhoz fordulni, mert itt csak jókedvet lehet szerezni néhány embernek. Egyébként el kell fogadniuk, felhívtam a Kormányablak infóvonalat. Ott említették a védettségi igazolványt is, hogy amiatt is sokan keresik őket ugyanezen ok miatt és igen, simán beírják a személyi igazolvány száma helyére a jogosítványét. Ugyanazt a jogszabályt sorolta végig amit én is tudtam a személyazonosításra alkalmas okiratokkal kapcsolatban...
Akkor most jön az, hogy az ügyvéddel nyilatkozatot kell írni miért a jogosítvány van benne és miért kötelesek elfogadni a nyomorult földhivatalban a Mancinénik.
Aztán lehet, hogy pont olyan ügyintéző lesz aki amúgy is elfogadná, és feleslegesen fizetek 40+Áfát az ügyvédnek a papírmunkára. Imádom ezt az országot, tökéletesen illeszkedik a jogalkotása az emberek szintjéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!