Új jogosítvány rendszer! Ilyenkor mi van?
Szóval, amikor elkezdtem a jogsit, új személyit kellett csináltassak (mivel a régi lejárt) így azt a képemet rakják majd a jogsimra. Az autós suliban sincsenek nagyon képben ezzel, mivel ez tényleg új még nekik is. Ma el voltam a kormányablakban, de nekem nem volt ügyfélkapum eddig. Semmi gond, létrehozott az ügyintéző egyet. Azt mondta, elvileg arra kéne egy kódot (asszem) kapjak, amivel bemegyek, és már kapom is a jogsi papírt.
Azóta semmi e-mail, üzenet.
Valaki tudja hogyan működik ez?
(Hétfőn volt a forgalmivizsgám ha ez segít valamit)
Valamit nagyon kevertetek az ügyintézővel. Ott helyben tudott volna fotót csinálni, és kiállítani az igazolást, amivel már vezethetnél.
Ügyfélkapu regisztráció hasznos, de nem feltétel.
Nem csinált képet, amiatt hogy ne az legyen hogy a két jogsi üsse egymást (ergó egymást érvénytelenítsék)
Papíron készülőben van, de mégse
"két jogsi üsse egymást"
Fogalmam sincs miről beszélsz.
Menj be holnap, és csináltass jogsit. Helyben lefotóznak, vagy felhasználják a korábban készített fotót, ez az ő dolguk.
Ügyfélkapu regisztrációt meg hanyagold, mert túl bonyolult neked ez az egész.
Ügyfélkapun keresztül időpontot tudsz foglalni és arra kapsz egy kódot, vagyis sorszámot, amivel majd szólítanak.
Mivel időpont foglalás nélkül is lehet már ügyet intézni, ennek semmi értelme.
Beviszed a papírokat és el kell, hogy intézzék.
Én a múlthéten voltam hosszabbítani és fényképpel együtt talán 10 percig tartott az ügyintézés, 3 nap múlva pedig megjött az új jogsi.
A lakosság nagy része nem tudja kezelni az internetet, nem tudnak online ügyet intézni.
Te se bonyolítsd magadnak
Valamit nagyon benéztél.
Az okmányirodában a helyszínen csinálnak rólad egy fotót és az adott igazolványba azt teszik.
Mellesleg a jogosítvány/személyi igazolvány/útlevél...stb. okmányok készítésének, semmi közük egymáshoz.
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Tök mindegy, milyen kép van a személyi igazolványodban, nem kell a jogosítványon is ugyanannak lennie.
Jól is néznénk ki... a személyi igazolványom majdnem 10 éve készült, a jogsi meg friss, nyilván nem egy 10 éves képet raktak rá, hanem lefényképeztek, amikor a jogosítványt igényeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!