Büntethető, aki lebeszéli a másikat a gyógyszeres kezelésről?
Benne vagyok egy csoportban facebookon, ahol pajzsmirigybetegek gyülekeznek. És annyira durvának tartom, hogy egymást beszélgetik le a gyógyszerről. Ír posztot valami szerencsétlen, akinek aznap jött ki a rossz eredménye, még orvos nem látta, gondolom annyit talált a neten, hogy az értékek valami pajzsmirigyet jelentenek, meg van ijedve, belép a csoportba. Elmondja mi a helyzet, kér megnyugtatást, tanácsot. Erre a sok h*lye írja, hogy "csak a gyógyszert ne szedd be!" "Csak ne kezdd el a gyógyszert, mert akkor egész életedben szedned kell!" "Nem kell gyógyszer, életmódváltás kell! Hagyd el a glutént!!" Tök hülyeségeket beszélnek, sokszor látszik, hogy nincsenek képben, mi ez a betegség alapból. Akkor valamikor amikor arról győzködik a másikat, mit ne hagyjon az orvosának. Például ne hagyja, hogy megműttesse, ne hagyja, hogy gyógyszert írjon fel neki...
És hogy miért fotózgatom be nekik, hogy mások rosszul jártak ezzel, nem szólnak semmit.
Szeretném megfenyegetni ezeket az embereket, hogy jogilag is elítélendő, amit csinálnak. Átverik az embereket... Arról egyszer hallottam, hogy egy csávót leültettek, mert lebeszélt egy rákost a kemóról. De ez is bűncselekmény?
Szerinem nem a doki miatt meggyőzhetőek, hanem mert megriadnak a gyógyíthatatlanságtól. Én is azért voltam rábeszélhető a mindenmentes hülyeségre, mert képtelen voltam elfogadni, hogy örökre...
Ez a gyász fázisai dolog. Az elején tagad, dühös és alkudozik...
12-es, talán mert ez a szakterülete.
Ha vízvezetéket akarok szereltetni, akkor a vízvezetékszerelőre hallgatok. Ha betegségem van, akkor az orvosra.
Normális embernek ez egyértelmű, a többiért meg nem is kár.
Nem büntethető, és igazad van, hogy hamar életveszélyes állapotba kerülhet valaki a túlműködő pajzsmiriggyel.
Nekem most szklerózisom van, de 3 évvel a diagnózis előtt pajzsmirigy túlműködésem volt, persze későn kerültem orvoshoz, akkor már nagyon rosszul voltam. Egyből kórház, és infúzió, meg 3 x 1 Metothyrin. Ez utóbbit még olyan két évig kellett szednem, és egy darabig havonta, aztán negyed-, majd félévente kellett vérvételre járnom. De mikor megállapították a szklerózist, összefüggésbe hozták a túlműködéssel. Illetve hát elhangzott ez is, hogy hozzájárulhatott a betegség fellobbanásához.
Szóval a pajzsmirigy gyógyszert muszáj szedni.
14-es
Jaj, nagyon sajnálom. Tudom, mit jelent ez a betegség, sokáig paráztam tőle, ezért alaposan utánanéztem. Azt is olvastam, hogy sokan élnek vele teljes életet, remélem ez neked is sikerülni fog!
:)
Valóban vannak orvosok, akik nem nagyon törődnek az emberrel, de nekem az endokrinológussal szerencsém volt. Nem kellett magánhoz menni, mert már olyan súlyosan túlműködött, hogy még csak vért se vett, egyből küldött be a kórházba.
Egy munkatársnőm is volt, akinek ki kellett venni a pajzsmirigyét, és gyógyszert szed élete végéig, de még akkor tudtam dolgozni, mikor teherbe esett és egészséges kislánya született.
A szklerózisom meg az a fajta, ami lassan, de biztosan romlik. Tehát a krónikus progresszív.
Most ősszel lesz 7 éve, hogy csak egyszer-egyszer mentem ki a lakásból, akkor is orvoshoz és rollátorral meg kísérővel plusz taxival.
De itthon azért elbotorkálok. Az ember képes sokkal több dolgot elviselni, mint azt gondolná, amíg nincs benne az adott helyzetben.
Kedves 17-es!
Hát, anélkül, hogy el kellett volna hagynod a lakásodat, tettél egy nagyon jót ^^
"Egy munkatársnőm is volt, akinek ki kellett venni a pajzsmirigyét, és gyógyszert szed élete végéig, de még akkor tudtam dolgozni, mikor teherbe esett és egészséges kislánya született." Ez most annyira jót tett a lelkemnek, hogy nem tudom elmondani, nagyon köszönöm neked ^^ A gyerek miatt csinálom az egész műtétet, mert szeretnék.
Én nagyon nagyon reménykedem benne, hogy lesz gyógymód a szklerózisra egyszer, arról már hallottam, hogy kutatni kutatják. Nagyon szorítok neked ^^
Kedves Valaki! (Csak most láttam, hogy névvel írtad ki a kérdésed)
Örülök, hogy a tudtomon kívül sikerült neked örömöt szerezni.:) Igazából nem is akartam ezt beírni, de valahogy úgy éreztem, hogy ebből is láthatják, akik nem bíznak ott a csoportban a gyógyszerekben, hogy van élet műtét után is.
Bízom benne, hogy szerencséd lesz, és amikor szeretnéd majd, akkor lesz egy kisfiad vagy kislányod.
Sosem szabad feladni vagy elveszteni a reményt. Tudom, hogy közhely, de tényleg így van.
Köszönöm a "szorítást".:) Kutatják már régóta. De igazából a betegség okát sem nagyon tudják megmondani. De azért én sem adom fel a reményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!