Mennyire ciki szociális alapú TB-t igényelni?
Az is egy megoldás lehet, de ha egy mód van rá tényleg nem a gyárba szeretnék menni ha már annyit tanultam.
Azért bemásolom már a vonatkozó részt bár tudom itt mindenki milliót keres home officeban.
A kérelmező családi körülményei:
Egyedül élő (Egyedül élő: az a személy, aki egyszemélyes háztartásban lakik)
Házastársával / élettársával él együtt (a megfelelő rész aláhúzandó)
Egyedülálló (a megfelelő rész aláhúzandó)
Megjegyzés:
Egyedülálló: az a személy, aki hajadon, nőtlen, özvegy, elvált vagy házastársától külön él, kivéve, ha élettársa
van. A kérelmező akkor él együtt a házastársával vagy élettársával, ha a lakcímük megegyezik.
Na ezek alapján én "Egyedülálló" vagyok.
Közeli családtag
Közeli hozzátartozónak számít:
a házastárs, az élettárs;
a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő,
illetve a szülő házastársa vagy élettársa;
a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező;
a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje
szerint tanulmányokat folytató;
a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali
tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti gyermek, örökbe fogadott gyermek, mostohagyermek
és a Ptk. szerinti gyermekvédelmi nevelőszülő által e jogviszonya keretében nevelt gyermek
kivételével a nevelt gyermek (a továbbiakban: nevelt gyermek),
korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy
beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, mostoha-, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az
állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt (a továbbiakban: fogyatékos
gyermek).
Ezek alapján szerintem az a releváns amit én írtam mielőtt megjöttek a Mr. Tökéletesek.
Az általánosan értelmezett család nincs benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!