Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyire ciki szociális alapú...

Mennyire ciki szociális alapú TB-t igényelni?

Figyelt kérdés
Szeretnék emiatt bemenni a kormányablakba, mert bizonytalan mikor találok végre állást. Azt viszont nem szeretném, hogy az ügyintéző kinevesse a helyzetem.
2022. aug. 14. 18:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
#20 Én viszont nem, ő meg engem igen.Erről van szó.
2022. aug. 15. 18:45
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! a TB adósságként ott marad, ha nem fizeted. Miért nem mész a munkaügyibe? az alatt fizetik, és kereshetsz munkát. Ajánlanak is - nem kell elfogadnod, de nézd meg. Lista is van - munkáltatók adják le oda, akik keresnek.
2022. aug. 15. 19:51
 23/25 A kérdező kommentje:

Az is egy megoldás lehet, de ha egy mód van rá tényleg nem a gyárba szeretnék menni ha már annyit tanultam.

Azért bemásolom már a vonatkozó részt bár tudom itt mindenki milliót keres home officeban.

A kérelmező családi körülményei:

Egyedül élő (Egyedül élő: az a személy, aki egyszemélyes háztartásban lakik)

Házastársával / élettársával él együtt (a megfelelő rész aláhúzandó)

Egyedülálló (a megfelelő rész aláhúzandó)

Megjegyzés:

Egyedülálló: az a személy, aki hajadon, nőtlen, özvegy, elvált vagy házastársától külön él, kivéve, ha élettársa

van. A kérelmező akkor él együtt a házastársával vagy élettársával, ha a lakcímük megegyezik.

Na ezek alapján én "Egyedülálló" vagyok.

Közeli családtag

Közeli hozzátartozónak számít:

 a házastárs, az élettárs;

 a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő,

illetve a szülő házastársa vagy élettársa;

 a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező;

 a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje

szerint tanulmányokat folytató;

 a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali

tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti gyermek, örökbe fogadott gyermek, mostohagyermek

és a Ptk. szerinti gyermekvédelmi nevelőszülő által e jogviszonya keretében nevelt gyermek

kivételével a nevelt gyermek (a továbbiakban: nevelt gyermek),

 korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy

beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, mostoha-, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az

állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt (a továbbiakban: fogyatékos

gyermek).

Ezek alapján szerintem az a releváns amit én írtam mielőtt megjöttek a Mr. Tökéletesek.

Az általánosan értelmezett család nincs benne.

2022. aug. 16. 00:09
 24/25 A kérdező kommentje:
Egyébként adok be folyamatosan önéletrajzokat, de nem igazán sikerült még megtalálni azt akik engem keresnek.
2022. aug. 16. 00:20
 25/25 A kérdező kommentje:
Bár mindjárt utalok 8400-at a nav-nak aztán ezt a hónapot megkapom álláskeresésre megaláztatás nélkül.
2022. aug. 16. 01:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!