A munkáltató tehet ilyet 4 műszakos munkarendben?
A jelenlegi munkahelyemen 3 műszakban dolgozok amivel teljesen meg vagyok elégedve.
De viszont augusztus 21-től a cég behozza a 4 műszakos munkarendet. Vagyis 4 nap délelőtt 1 nap pihenő
4 nap éjszaka 2 nap pihenő
4 nap délután 1 nap pihenő és kezdődik elölről.
Napi 8 órában kell munkát végezni ami nem is lenne gond de lesz olyan mikor hétvégén kell bemennem mind a két nap mert pont úgy esik.
De viszont a cég nem akar hétvégi pótlékot fizetni. De viszont a pótlék helyett akar 20%-os béremelést (amit már meg is adott).
Ez így törvényes?
Nincs gondom a munkarendel meg a fizetéssel sem de ahogy a munkahelyen beszélgettünk a munkáltató köteles fizetni vasárnapra 50%-os műszak pótlékot.
Ki mit tud az ilyen munkavégzésről? Mi törvényes és mi nem?
Nagyon érdekelne mindenki véleménye.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Kérdező, azt kellene tudni, hogy a munka, a tevékenysége a cégednek az megszakítás nélküli munkavégzésnek minősül-e vagy simán csak többműszakos munkának. Itt nem a ti beosztásotok számít hanem maga a tevékenység.
Mert ha megszakítás nélküli munkavégzés van, akkor nem jár a vasárnapi pótlék, ha viszont csak a cég döntése, hogy folyamatosan, 4 műszakban dolgoztok, akkor meg igen.
Eddig is dolgoztatok vasárnaponként? Akkor kaptatok 50%-os vasárnapi pótlékot? Mi az oka a 4 műszakra áttérésnek?
Ezt a 2 linket találtam ami elég jó, de nem biztos hogy segít. Az első keresd meg az "50% vasárnapi pótlék jár" és utána a "Nem jár vasárnapi pótlék" részeket, a másodikon meg vannak példák arra mit jelent a megszakítás nélküli vagy készenléti munkarend, amikor nem kell vasárnapi pótlékot fizetni. Talán segít.
A jelenlegi törvények mellett a munkáltató azt csinál amit csak akar.
Úgy vannak a munkaügyi törvények ki alakítva, hogy céget szinte semmilyen kár ne érje.
Fel lehet jelenteni a cégeket, de az esetek 90%-ban semmit nem ér.
A pereskedés hosszú hópapikig vagy évekig is eltarthat, plusz rengeteg pénzbe. Nem éri meg. Ha valamivel nem vagy meg elégedve, akkor váltsál munkahelyet.
Atyaég, biztos jó fizu,de nekem ez kínzás lenne.
Én 1 műszakos munkarendben dolgozom H-P-ig 6:50-15:10-ig
Legkésőbb 15:30-re otthon vagyok.Jó nem kapok annyit mint te,de nem cserélnék veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!