Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen legàlis önvédelmi...

Milyen legàlis önvédelmi eszközök vannak?

Figyelt kérdés
Ezek közül melyik a legalkalmasabb egy nőnek?

#önvédelem #legális #Önvèdelmi eszköz
2022. aug. 6. 18:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Kés esetében nagyon közel kell kerülnöd a támadóhoz hogy szúrj, gázspray-t tudod hatásosan alkalmazni 1-2 vagy akár 3 méterről is.

Ha meg a támadónál is van esetleg kés, vagy ütőeszköz szinte biztos a késes védekezés esetében hogy te is kapnál belőle.

2022. aug. 7. 20:41
 12/24 anonim ***** válasza:

11

Ahogy mondani szoktam,ez relatív..:

Mert mondom,esetben mindig más a szereplő,reflex,meg a erőlét is fontos.

Nem mind1,hogy 60 kilós jani keménykedik,vagy a 100 kilós bunyós pityu.

Mert a kést ajánlom meg nem is,mondom a érveket:

első jó érv:Mert mondjuk jó jöhet,mert szerintem ha földön vagy,és ugyebár nincs semmi lehetőséged,akkor nyilván nyúlsz a flipperes bicskádért,mint hogy szerencsétlenkedjél a gázflakonnal.

2 jó érv:Mert könnyen elrejhető,vagyis nem kell speciel külön hely,elég a szebedben,plusz bármilyen boltba e lehet szerezni.

3 jó érv:nem fogy el,vagy lehet hogy ki élenkedik,de legalább ki lehet koszorulni.

rossz érvek bicska mellet:

1.Míg említettem hogy nem kell szamuráj,vagy kommandosnak lenni,hogy jól használd a kést,de ellenben kikapják a kezedből és ellended irányul.

2.Azért rossz,mivel ha 8 cm nagyobb,akkor bünti kivéve ha munkához kell,vagy mész turászni.

3.Túl drága egy normális,vagyis ameddig elhasználodik,10-20 ezerért nagyon drága,plusz kkve.

2022. aug. 7. 21:27
 13/24 anonim ***** válasza:
66%

Ezen mi relatív?

Kést közelről kell használni a gázspray-t meg távolabbról.

Előbb kerülsz te a földre ha a közelébe mész hogy leszúrd mint ha tisztes távolsáűgból lefújod.

Továbbá késsel nagyon könnyen lehet halálos sebet ejteni, gázspraynél ez teljes mértékben kizárható.

2022. aug. 7. 21:37
 14/24 anonim ***** válasza:

13

mert aki pesten járt/lakik,tudja miről beszélek,no mondom mire értettem hogy relatív:

Ugyebár,nem ell bemutatni pestet,8-ker,sok csőves,herbálosok,4-6-os..

Gázspré miért is nem annyira ajánlom?

Aki be van rúgva,vagy herbálozva,az tuti nem érzi meg a könnygázt...

Ellenben a kést azért ajánlom,mert az megérzi..

Ugyebár előző válaszaimban leírtam,hogy ne játszd a nagymenőt meg a nyomit..

De most lezárva a ügyet,az mondanám mindkettőt hordjál :D

2022. aug. 7. 22:06
 15/24 Thunderfairy ***** válasza:
Egy átlagember nincs felkészülve pszihikailag a kés használatára sem. Meg lehet nézni neten hogy milyen komoly sebesüléseket lehet okozni késsel, és elszenvedni is. Ha a sebek láttán leblokkolsz akkor véged. Ha a vérzés láttán leblokkolsz megint véged. Gázsprével már 2-2.5 méterről lefujhatos és futás. Így törvényesen megvédted magad és nem pedig elitélnek emberőlésért. Meg mi van ha te előkaptad a kést? A támadó is előkapta az ővét. Most akkor belemész egy késes küzdelembe? Mi van ha a támadó kése kétszer akkora mint a tied? Több támadó esetén meg mindegyik előkapja a kést akkor is mit csinálsz majd? Ahól a gázspré nem véd meg ott a kés sem fog. A bedrogozott vagy bepiált egyének lehet hogy a késtől sem fognak abban az állapotban megilyedni. 5-6 év küzdősport legalább és 2-3 gázspré. Esetleg egy örző-védő kutya. Ennyit tehet az ember legálisen.
2022. aug. 8. 14:36
 16/24 kovpet ***** válasza:

A kés tényleg nem jó önvédelemre, de azért utolsó védelmi vonalként nem baj, ha van nálunk. A gázspray való önvédelemre, igen és igen, nem csodafegyver, le is jár, el is fogyhat, de még így is az egyik legjobb olcsó opció. A kettő nem zárja ki egymást, nálam mindig van mindkettő, remélem, sose kell használnom. A kést főleg, mert az csúnya dolgokat tud művelni.

Én újabban nem hordok magamnál pisztolyt, mert nehéz, de az is lehet opció.

2022. aug. 8. 14:46
 17/24 anonim ***** válasza:
49%

15

nagyon szürkén megy neked hogy mit mondok :D

Van 1-2 dolog ami kicsit megvitatnék,okkés,kés azért nem jó mert olyan sebeket lehet okozni ami halálos..

De vissza kézből,akkor mit fogsz mondani HA:

Tételezzük fel,full realálisan vagy a villamoson,és beléd kötnek,egy gázspré mit fog csinálni?

Vagyis oké,van 1-2 20 grammos flakon,de te mit fogsz csinálni úgy amblock amikor 3-man támadnak rád?

Vagyis lefújod a totál beszívott embert?lehet meg se érzi,de ha igen,de lehet hogy nem fog megállni..

De ennyi erőből mi ér egy gázspré logikusan?

Vagyis ha valaki látott már éles bunyót,és nem a boykán,meg a rambo meg a rocky-nból nézte csak a verekedés,hanem tényleg mi van ha olyan közegben látja most?

Vagyis röviden mész vonaton/akármilyen közlekedési eszközön:

Vagyis felszáll 3 hülyegyerek,és elkezdenek piszkodosni,és zaklatnak,na és mi fogsz csinálni ha földön vagy?

Nem elvágni kell a torkát,vagy a vénáját,hanem befostatni :D

Vagyis okés hogy sebeket okozhatol amelyel esélyes hogy elvérzik,de ennyi logikával agyon is verhetnek mert mindig kérdem én:

Melyik jobb,holnap fekelni vakon,és kerekes székben,vagy inkább 3 év múlva egészségesen valamenyire?

2022. aug. 8. 20:20
 18/24 anonim ***** válasza:
50%

Neked megy eléggé szürkén a dolog, mert szerinted egy konfliktus úgy kezdődik hogy már a földön vagy, elárulom hogy nem.

A gázsprayt már azelőtt használod hogy a földön vagy, és valószinűleg nem kerülsz utána se földre.

2022. aug. 8. 20:29
 19/24 anonim ***** válasza:

18

vagy én fogalmaztam rosszul,vagy te nem érted:

Konfilosuk 99%-a nem abból áll hogy 3 percig anyázuk egymást,hanem neked mennek már első rossz szóért,vagy leütnek és megrugdosnak,vagy abba minutumban ami szebedben van és elő kapod..

2022. aug. 8. 20:33
 20/24 anonim ***** válasza:
23%

De amúgy kés/gázpspréken is van élet:

Lakat+lánc(ha kérdik,akkor bicikli lánc)

motoros kesztyű

sörös üveg

egy maroknyi kő

Sima lánc

dezodor

2022. aug. 9. 03:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!