Segély,vagy szociális támogatás mellett lehet dolgozni!?
Azt írta nekem privátban, hogy "saját jogon emelt összegű családi pótlék"-a van.
Tehát szerintem ezek a kérdések, dilemmák merülhettek fel benne, hogy
saját jogon járó emelt összegű családi pótléktól elesik-e, ha dolgozik, mennyit és milyen munkaviszonyban dolgozhat, hogy megmaradjon a segély, van-e jövedelemhatár?
Ha valahol elvennék az emelt összegű családi pótlékot, mikor érné meg.
A saját jogon járó emelt összegű családi pótlékról itt tudhat meg többet az ember: [link]
Itt nem írnak arról, hogy a szülő nem dolgozhat, de fussad át a feltételeket, hátha én olvastam figyelmetlenül.
Őszintén szólva nem egészen vágom, hogy miért ködösítettél itt ennyire, vagy azt hiszed, hogy mindenki olvas a gondolataidban, vagy csak egy helyzet létezik a világon, és mindenki abban van, így evidens. Mindegy is.
Egyébként csak két másodperc Google volt. Tudod, neked is a barátod!
Szívesen.
Ja és még valami! Ha ez jár, akkor lehet, hogy fogyatékossági támogatás is jár.
Ez is a gyermekkel kapcsolatos, szóval te dolgozhatsz mellette. Ezt és az ezzel járó kedvezményeket (pl. közösségi közlekedés) élete végéig kapná, akkor is, ha dolgozik.
Ha a háztartásban az egy főre jutó jövedelem extrémalacsony, akkor közgyógyellátás is járhat, de ezt nagyon körültekintően kell igényelni, hogy minél jobban ki tudd használni: minden orvostól szakvéleményt kell kérni, hogy milyen gyógyszerek, gyógyászati segédeszközökre, stb. van szüksége, és azt összegzi a háziorvos, amit az önkormányzatnál kell beadni. Ha néhány szakorvost kihagysz, akkor kevesebb gyógyszerre, stb. kaptok támogatást.
Az önkormányzat szociális osztályán lehet kezdeményezni.
Itt tudhatsz meg többet.
Budapesten jár még rezsitámogatás is (Karácsony Gergelynek köszönhetően), talán máshol is van hasonló, de ezt évente igényelni kell. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!