Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Érdemes fogyasztóvédelemhez...

Atkóóó kérdése:

Érdemes fogyasztóvédelemhez fordulnom?

Figyelt kérdés
Online rendeltem egy termékből 4darabot,aminek az àra nagyon olcsó volt,tulajdonképpen egy nullàval kevesebbért àrultàk.Megrendeltem kaptam automatikus emailt a rendelésről,majd kaptam mégegyet hogy feldolgozásra vàr,majd mégegyet hogy törölték a rendelést.Utàna közölték hogy hibás àrat irtak,hibáztak,de nem tudjàk teljesíteni a rendelést.Ilyenkor mi a teendőm?Fogyasztóvédelemhez tudok fordulni? Ha igen,akkor hogy tehetem meg azt?@

#rendelés #fogyasztóvédelem #hibás àr feltüntetése
2022. aug. 3. 13:54
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
20 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem történt semmi szabálytalan. Az adás-vétel alapja kölcsönös szándék. Ha az eladó nem akar eladni, ha a vevő nem akar vásárolni, nincs üzlet.
2022. aug. 3. 13:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mégis milyen jogon tennél panaszt?
2022. aug. 3. 13:59
 3/6 anonim ***** válasza:
77%

Nincs alapod a panaszra, az adásvételi szerződés addig nem jön létre míg vissza nem igazolják a vételi ajánlatodat amit a megrendeléssel tettél. A téves áron meghirdetett terméket nem fogják visszaigazolni, nem is kötelesek, téged pedig semmilyen kár nem ért amire jóvátételt vársz.

Egyes cégek jófejségből akár engednek 1 darabot mégis az elírt áron megrendelni, mert ugyan az nekik veszteség, de PR szempontból jó reklám, de nem kötelezi erre az eladót semmi. De azt ne gondold, hogy ha véletlenül 1 forintos árra frissült egy webáruházban a termék ára 100 ezer helyett, és te megrendelsz belőle 10 darabot 1 millió forintos tényleges értéken, akkor köteles neked bárki 10 forintért leszállítani a 10 darab terméket.

2022. aug. 3. 14:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

3. Nálunk megtörtént, be is próbálkozott. Szoftverhibából a millió feletti értékek könnyen 1-2 forintra változhatnak. Ha megnyitod szerkesztésre, újra be kell írni az árat, ha nem így teszel, az 1 490 900 Ft-ból 1 forint lesz. Valaki azonnal ki is szúrta, rendelt belőle, majd perrel fenyegetett.

Fel kellett világosítanunk, hogy téved.

2022. aug. 3. 14:07
 5/6 anonim ***** válasza:
57%
Sokan bepróbálkoznak, sőt ajánlott is bepróbálkozni mert veszíteni nem vesztesz rajta. Vagy nem kapsz semmit, de legalább megpróbáltad; vagy ha néhány ezer forintos termékről van szó, esetleg bevállalja a cég és megkapod. Csak azért tisztában kell lenni azzal, hogy ha elhajtanak, akkor nem vergődhetsz.
2022. aug. 3. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Kettő dolog miatt sem reklamálhatsz: Egyrészt nem fogadták el a megrendelést, így az üzlet létre se jött, te csak egy visszaigazolást kaptál, hogy megkapták a megrendelésed. A másik, hogy ha létre is jött volna az üzlet, elfogadják a megrendelést, akkor is, ha a hibás ár nagyon nem reális, akkor visszamondhatják. Az egy nullával kevesebb ez a kategória. Erre millió meg egy precedens volt már erre, és a fogyasztóvédelem mindig a kereskedőnek adott igazat, mert a kiírt árat racionális keretek közt a vevő sem gondolhatta valósnak.
2022. aug. 3. 14:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!