Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen bírót miért alkalmaznak...

Ilyen bírót miért alkalmaznak a bíróságon?

Figyelt kérdés

Ebben a videóban a bíróról nem tudom, hogy valami beteg ember lehet, vagy miért ilyen. Soha nem láttam még ilyet.

Az utolsó szó jogán miközben a vádlott beszélt a 6:09, 6:26 -nál furán bólogatott, majd a 6:45-nél széthúzza a száját. Az ítélet kimondása előtt a 6:55-nél furán nézeget felfelé, majd amikor mondja, hogy "Ezért őt a bíróság" és a "20 év szabadságvesztésre ítéli" sok időt kihagy, 7:13-nál, közben furán nézeget felfelé jobbra-balra. Ez mi miatt van?

Ilyen bírót miért alkalmaznak?

2022. aug. 1. 19:16
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Ja a videó lemaradt. Itt van.

[link]

2022. aug. 1. 19:17
 2/16 anonim ***** válasza:
Lehet, ott repkedett valami rovar.
2022. aug. 1. 19:20
 3/16 A kérdező kommentje:
Az "Ezért őt a bíróság" és a "20 év szabadságvesztésre ítéli" között hagy ki sok időt. Soha nem szoktak semennyi időt kihagyni, hanem azonnal mondják utána, hogy mire ítéli a bíróság a vádlottat.
2022. aug. 1. 19:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Büntetőbíró, nem is egy mai darab, gondolom már sok dolgot látott/hallott. Napnál is világosabb hogy ott áll előtte egy közönséges gyilkos -már ki tudja hányadik-, aki nyomja a szánalmas, unalmas de valahol mégis felháborító, átlátszó rizsát arról miért nem bűnös, felmentésért pitizik. Milyen fejet vágjon erre? Kicsit színpadias, igen. Ismerek büntetőjogászokat, kötélből vannak az idegeik. Sokuknak van valami furcsa humorérzékük is hozzá. Szokatlan egy átlag embernek, de ha hivatásszerűen olyan ügyekkel foglalkozol, hogy XY ellopta, kirabolta, megverte, megölte, megerőszakolta akkor ez megesik hogy kialakul.
2022. aug. 1. 20:31
 5/16 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted nem agybeteg a bíró, hanem makk egészséges?
2022. aug. 1. 20:42
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Te voltál a vádlott, kérdező?

Olyan fejet vág, amilyet akar, ha tárgyalás-vezetése és ítélkezése a szabályoknak megfelelő.

2022. aug. 1. 20:43
 7/16 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de sokat nevettem ezen a videón a bírón.
2022. aug. 1. 20:46
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a bíró is csak egy ember, akinek megvan a véleménye és érzései az előtte álló emberrel szemben az ügy kapcsán és ez van amikor kiütközik, plusz nyilván van egy kialakult attitűdje, amivel neki könnyebb de még a bíróság falai között is megengedhető.
2022. aug. 1. 20:48
 9/16 A kérdező kommentje:

Figyelj!

A két évvel ezelőtti Deák téri késes gyilkost vitték idén előkészítőtárgyalásra az előzetesből. Ahogy bekísérték a börtönőrök a vádlottak padjára, a bíróúr olyan erélyesen rászólt a gyerekre, hogy "Maradjon a bíróság felé fordulva!" De most csak ezért nem linkelem be ezt a videót. Van olyan is, hogy a gyilkossal kedvesen beszél a bíró, pedig nem érdemli meg.

2022. aug. 1. 20:53
 10/16 anonim ***** válasza:
Igen, a bírók emberek. Mindegyiknek van egy saját személyisége, stílusa, megküzdési mechanizmusa, van aki így kezeli van aki úgy. Ő ilyen. A tanárok sem egyformák, nem? A bírók miért lennének azok. De én pl. semmi furát nem látok abban amilyen fejeket vág amikor a nő beszél az utolsó szó jogán. Cinikus, de miért ne lehetne az? Gondolom azért hagy ki sok időt az ítélet előtt, hogy tépje az elkövető idegeit.
2022. aug. 1. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!