Van lehetőség, hogy jogerős ítélet után ne hamar, hanem kb. 6-8-10 hónappal kelljen bevonulnom a börtönbe a büntetésem letölteni?
Bocs.
Természetesen nem magammal beszélgettem, tehát #8-nak.
Az előző kommentemben a dátumok csak példa volt, hiszen még nincs jogerős ítélet.
Azt is tudom, hogyha az elítélt bead halasztás meghosszabbításra kérelmet, nincs halasztó hatálya, ha a bírósàg nem hozott döntést a bevonulás napjáig a behívón szereő napon be kell vonulni. Viszont, ha a szabadságvesztés végrehajtásának függőben tartására kerűl sor, akkor nem kell bevonulni, a kiadott behívón szereplő időpontban, az tárgytalan, majd a szakértői vélemeny eldöntése után ha nem kap halasztást az illető, új behívót kap.
Ha a betegség miatt a halasztás meghosszabbítására irányuló kérelmet olyan időpontban adják be, amikor már kimüldésre kerűlt az elítéltnek a behívó, akkor a bíróság intézkedik a függőben tartás iránt.
#12-nek:
Nem értem, hogy mi lenne a célod. Legfeljebb 30 plusz napot nyerhetnél, de nem fogsz annyit nyerni.
Mert a kérelmedet BIZTOS hogy elutasítják, mert a tököli rabkórház is el tudja látni a betegségedet.
Javaslom, hogy ha tényleg van fontos gyógyszered, akkor biztosíttasd kintről a folyamatos ellátást.
Ott csak egy leltári szám leszel. Értsd ahogy akarod.
Figyelj a törvényeket én is el tudom a-z -ig olvasgatni.
Az, hogy te 14x es elítélt vagy, és a törvényeket is olvasod (Én is.), azért egy jogász aki 5 év egyetemet tanult, csak jobban tudja, de még a kezdő jogász aki egyetem után elkezd dolgozni még akkor sem tudnék neki sem hinni, munkatapasztalat is kell, x év, hogy valaki tudja, hogy mi a pálya.
#14-nek:
Most türelmes leszek hozzád! (legalábbis megpróbálok)
Ha visszaolvasod a válaszaimat, akkor rájöhetsz hogy te az ELMÉLETRŐL beszélsz, én pedig a GYAKORLATRÓL!
A te 5 évet tanult jogászod is ELMÉLETRŐL beszél.
Vesd már össze a jogászod gyakorlati tapasztalatát az enyémmel! Nagyjából 35-40 tárgyaláson voltam a saját magam ügyvédje, úgy, hogy csak utána-olvastam. Én nem tanultam, hanem az életben tapasztaltam meg a törvények alkalmazását.
Egy jogász bármilyen kérdésben mindig azt fogja mondani a lehetséges válaszok közül, amelyik a legoptimistább rád nézve.
Én azt, amelyik a legvalószínűbb, és azt is hogy miért. Itt jön be a gyakorlati tapasztalatom.
Ismét #14-nek:
Gondolod, hogy nem csináltam végig a te verziódat?
De igen, zsákutca.
Újfent #14-nek:
Ha megpróbálod a bűnözőkről beléd rögzült sztereotípiát leküzdeni, majd újra végigolvasod a válaszaimat, akkor rájössz hogy rám kellene hallgatnod.
Attól hogy bűnöző voltam, még nem biztos hogy primitív is vagyok. Mert az én értelmezésemben szerinted az vagyok. Egy primitív bűnöző, aki az átlagosnál kicsit olvasottabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!